Endnu et dødsfald: Kevin Ayers – 68 år

21. februar 2013
Det ovenfor afbillede album – Kevin Ayes The Confessions of Dr. Dream and Other Stories fra fra 1974 hører til i den lille gruppering af albums, der har en helt særligt plads i mit musikglade hjerte. Et album af allerhøjeste kvalitet, der oven i købet har den kvalitet, at jeg aldrig rigtig bliver færdig med at lytte til det. Der er ikke mange album, der besidder den kvalitet, skal jeg hilse og sige.

Pladen fik da også en fornem modtagelse af den britiske kritikerstand, da den udkom, og blev udskreget til at være både mandens hovedværk so far – det var album nr. 5 – og et formidabelt udspil. 

Kevin Ayers er ellers mest kendt for sin fortid som grundlægger og sangskriver i Storbritanniens førende progressive Canterburyscene-band: Soft Machine. Selv om bandet havde stor succes, bl.a. med det eponyme debutalbum, der i dag betragtes som en af genrens helt store hovedværker, så forlod Ayers tidligt – i 1968 – Soft Machine for at gå solo. Og han har forfulgt solokarrieren lige siden. Senest udkom The Unfairground, hvor Ayers – ganske typisk for hans musikalsk søgende gemyt – spiller sammen med en række yngre navne, bl.a. medlemmer fra Teenage Fanclub.

En af omkostningerne ved at gå musikvejen, har for Ayers været et årelangt heroinmisbrug. De senere år af livet tilbragte han dels på Ibiza og senere i Frankrig, hvor han døde d. 18. februar.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

434 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62