Det’ tysk: En ny Nico? – Andrea Schroeder – Helden

16. marts 2013

Der er for lidt tysk musik her i bloggen (og fransk og….)! Så det må der gøres noget ved. Selv om den sproglige barriere kan virke uoverstigelig, så er der ingen grund til at overse de tyske kunstnere. Et godt eksempel er den albumdebuternde berlinerinde Andrea Schroeder, hvis album Blackbird udkom for et par dage siden.
Pladen er indspillet i Berlin og produceret af Chris Eckmann (the Walkabouts) i de berømte Hansa studier, hvor David Bowie også indspillede. Og plademærket er Glitterhouse, hvor også Walkabouts har fået musik udgivet. I disse oplysninger ligger næsten også en antydning, ja, forventning om, hvilken slags musik, pladen indeholder. Storbysmelankoli, spleen og mørke. 
Og sådan er det også. Andrea Schroeders stemme er rå som i for mange smøger og whisky – og sender tankerne hen på fx Nick Cave og ikke mindst store sangerinder som Patti Smith, Nico, Hildegard Knef og Malene Dietrich. Mørke kvindestemmer med et næsten maskulint strejf over sig.
Musikken er på samme tid dunkel og sanselig med godt vægt på dystre guitarer og stemningsopbyggende keyboards. Måske har vi en værdig afløser for afdøde Nico. Døm selv på de nedenstående sange, der bl.a. omfatter en fornem udgave af Bowies Heroes.

2 kommentarer

  1. mb kommentarer:

    Kender du Catherine Ribeiro + Alpes ?
    http://www.youtube.com/watch?v=mHdAKbjh-8c

  2. capac kommentarer:

    @mb: Nej, hun er et nyt og spændende bekendtskab!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

286 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62