Storm Thorgerson – manden bag Hipgnosis – er død, 69 år

21. april 2013

Storm Thorgerson, der skabte de fleste af Pink Floyds fantastiske pladecovers er død i en alder af kun 69 år.
Thorgerson var i sine unge dage kunststuderende ved universitetet. Og det var i samme periode kan kom ind i kredsen omkring Pink Floyd, som kom til at spille en vigtig rolle for hans kunstneriske karriere.
I 1968 dannede han det grafiske firma Hipgnosis sammen med Aubrey Powell. Og i årene, der fulgte var Hipgnosis med til at skabe nogle af de mest berømte covers til singler og album. Især samarbejdet med Pink Floyd skaffede Thorgerson og Hipgnosis et ry og en status som en af de førende grafiske firmaer på området. Eksempelvis coveret til Dark Side of the Moon, der i dag er et af de mest berømte albumcovers overhovedet – og et eksempel på Thorgersons stil, der blander moderne fotografisk teknik med tydelig inspiration fra surrealismen.
Hipgnosis blev nedlagt i 1984, hvor Throgerson kastede sig over tidens nye medie, musikvideoen, men firmaerne Green Back Films og Storm Studios.
Det sidste årti af Thorgersons liv var præget af sygdom. Først fik han et hjertetilfælde, og det blev fulgt op af en kræftlidelse, der d. 18. april tog livet af ham. Men han nåede med sine pladecovers, som kan studeres i de mange bøger om emnet, at sætte sig varige spor i rockens historie.
A momentary lapse of reason

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

141 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62