Et jubilæum….

22. juni 2013
Senere i dag deltager jeg i et 40-års studenterjubilæum. Fyrre år er gået, siden den dag, hvor tre års gymnasieskoling var overstået og huen kunne sættes på hovedet. Det blev den så ikke, for dengang var det almindeligt at fravælge dette symbol på borgerlig dannelse. Og her inden det går løs med snak, spisning og festivitas, tænker jeg over, hvilke plader, der var aktuelle lige netop dengang i juni 1973. 
Jo, i maj 1973 var Paul Simons There goes Rhymin’ Simon udkommet. Det samme var Bachman-Turner Overdrive med deres eponyme album. Og Yes med Yessongs. George Harrison havde udsendt Living in a material world. Leonard Cohens udgave Live Songs, hans første koncertplade. Manfred Mann Band afleverede Messin‘, Chicago deres VI, Carole King Fantasy. Og så kom soundtracket til Jesus Christ Superstar, som rigtig mange sang med på. Jeg husker ikke præcist, hvad jeg selv lyttede mest til dengang. Men det har nok været The Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, Joni Mitchell og The Doors. 

3 kommentarer

  1. Farmer kommentarer:

    Du er tre år foran mig, Capac; men rigtig god tur.
    I 1973 var det allerede så småt ved at gå tilbage for mange af mine idoler -altså de der ikke allerede var døde.
    Jesus Christ måtte jeg jo have, og lyttede den også meget. Deep Purple var var så afgjort mit foretrukne band at lytte til i årene før.
    I januar 1973 (mÃ¥tte lige checke, at det ikke var en juleudgivelse ´72) udgav DP “Who We Think We Are”, som for mig var en dyb skuffelse.
    Jeg husker årets grundliggende fornemmelse: 16 år gammel, og syntes, at alt det gode musik allerede VAR udgivet og verdens dejligste pige HAVDE jeg kommet sammen med.

  2. Gowings kommentarer:

    Jeg blev færdig til lyden af Lets Dance og selvom vi iført vores røde dansesko syntes at hele verden stod åben, var det album en slem skuffelse ovenpå Scary Monsters and Supercreeps. Jeg tror, jeg er mere tilgivende idag; specielt med den slingrekurs Bowie udviste efter Lets Dance.

    Rigtig god fest og god skt. Hans imorgen.

  3. capac kommentarer:

    @Farmer: Jeg har gransket hukommelse med hensyn til fornemmelsen dengang. Men det eneste, jeg kan komme op med, er den blandende følelse af glæde over tre overstående år og den skrækblandede spænding over, hvad der mon skulle se efter sommerferien.

    @Gowings: Ja Bowie kom af gode grunde først til senere i mit liv. Og jeg har tilgivet ham dansepladen. Let be heroes just for one day. God Hans til dig og dine.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

151 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62