Jørck er tilbage: Dancing on Gold

23. september 2013

Det er næsten et år siden, jeg omtalte Jørcks debutalbum Sustainable Dream. Og nu er Trine og bandet bag hende tilbage med ep’en Dancing on Gold, der tydeligt tager tråden op fra debuten.

Trine Jørck har selv forfattet teksterne, der i et billedrigt sprog kredser om sindstilstande og følelser. Risikoen for Jørck er, at teksterne let kan gå hen og blive lidt for poetisk søgte og dermed lukke lytteren ude. Det er nødvendigt at holde fast i stemningerne i musikken for at kunne følge Jørck gennem det billedrige univers, hvor melankolsk mørke skifter med strejf af glædens lys.

Alle sangene på pladen har Trine lavet sammen med Torben Guldager , der også står for optagelserne, miksningen og spiller med på tangenter og strenge. De ialt fem sange på pladen består af let tilbagelænede, melodiøst appellerende sange, der trækker både på indierocken og på den allestedsnærværende appetit på rootsmusik og americana. Og over det hele svæver Trines fine, lyse pigestemme.

Dancing on Gold er en plade, der i allerhøjeste grad inviterer til intens lytning – gerne med høretelefonerne på – mere end den opfordrer til dans. Men måske vil det være omvendt, når Trine og bandet snart tager rundt i landet for at præsentere den nye plades musik. Hvis man – som undertegnede – holder af Jørcks debutalbum, så er der al mulig grund til også at give den lille ep en chance. Hermed anbefalet.

Jørck. Dancing on Gold. Promolab. Udkommer i dag.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

442 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62