CAPAC anbefaler: Line Bøgh – Det er os som er farverne over byen

13. oktober 2013

Dansk pop og rock er velsignet med og velforsynet med gode kvindestemmer, hvoraf flere har været omtalt i denne blog. Og i morgen føjer den 27-årige Line Bøgh sig til skaren af mere end lytteværdige femina. Det er sker med ep’en Det er os som er farverne over byen.

Pladen består af fire sange, hvoraf den ene – titelnummeret – er på dansk. Der lægges ud med den lækkert pulserende popsang “Lilly Avenue”, der er en erfaringsbåret tilbageskuen på en nær fortid og et nu afsluttet kærlighedsforhold: “Do you still think about med?/ I think a lot about you“. En sang om den fortid, vi bærer med os, og som sætter spor i os. En regulær popsang med klare hitkvaliteter, som bæres frem af Line Bøghs fine, feminine stemme, der ubesværet turnerer de prosaiske teksttlinjer.

“Early in the morning” er en stille, melankolsk ballade, der også skuer tilbage til en tid og et kærlighedsforhold, der ikke helt er overstået – og hvor ængstelse og jalousi var en del af livet.

“Champagne” er henvendt til en anden pige, Sarah, og er en opfordring til at gribe dagen og nyde nuet. Og en stille kritik af vores tyngende ambitioner og rastløse stræben mod højere mål. En besindelse på, at vi aldrig vil nå alt – og derfor bør sætte os ned og drikke den champagne, der blot står og venter på en passende lejlighed. Og den er der hele tiden – lige nu. Drik nu et glas champagne og nyd det.

Sangen er en bagatel, men også en fin illustration af, hvad Line Bøgh har at bidrage med, nemlig gode tekster, der i et mundret sprog kan tumle med erfaringsladede problemer og temaer.

I modsætning til de engelsksprogede sange er titelsangen, der afrunder pladen, mere poetisk anlagt og en lille smule gådefuld. Den handler om et par, der iagttager livet på Vesterbro. “Vi har glemt hvad man siger på Vesterbro Kun nålen kommer ind under huden nu Kun nålet kommer ind under huden nu vi har glemt hvad mansiger på Vesterbro. Kun nålen kommer ind under huden nu Vi er oppe over tagene Det er os som er farverne over byen”. Er parret på stoffer? Er det en fantasi over en euforiseret storbyoplevelse? Lyt selv og find et svar.

Line Bøgh har også lavet musikken og sammen med Kaper Rasmussen står hun for de diskrete arrangementer, der i høj grad står i Lines stemmes tjeneste. Og det er fuldt forståeligt, for Line Bøgh har en dejlig pigestemme, som det er svær at blive træt at lytte til.

I pressematerialet gør Line selv opmærksom på, at hendes danske sange har en særlig appel, når hun står på en scene. Derfor skulle hun måske vælge – når albummet engang bliver en realitet – at synge helt på dansk. Ikke, fordi de engelske sange ikke er gode, for det er de. Men fordi vi er i Danmark og taler dansk. Så enkelt er det.

Men denne lille dråbe malurt kan ikke ændre ved, at den væne Line Bøgh har leveret en overbevisende debutplade, der naturligt placerer hende blandt de unge, spændende feminine talenter, som musikken befolkes af. Det skal bliver spændende at følge Line Bøgh fremover.. Hermed anbefalet.

Line Bøgh. Det er os som er farverne over byen. Udkommer i morgen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

239 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62