Capac anbefaler: North Fall – Outside it’s growing light

26. januar 2014

Dagning er et godt dansk ord for det tidspunkt i døgnet, hvor nat bliver til dag. Og North Falls lille album (8 numre) Outside it’s growing light kredser tematisk omkring dette overgangstidspunkt, hvor lyset – som titlen angiver – så småt er ved at bryde frem, men natten endnu ikke helt har sluppet taget.

Bag North Fall gemmer sig først og fremmest den unge sangskriver og musiker Anders Belling. Sammen med en lille håndfuld musikalske venner – Mikkel Moseholm på trommer, David Nedergaard på bas, Kevin Hansen og Simon Kjær på guitarer har Belling indspillet or produceret musikken, der oprindeligt er blevet til i en etværelses lejlighed på Nørrebro i København.

Omstændigheder omkring musikkens tilblivelse forklarer muligvis, hvorfor resultatet fremstår som rå, upolerede lo-fi indiemusikstykker. Produktionen ligger milevidt fra tidens blankt skinnede, strømlinede og kønsløse måde at producere musik på og sender tankerne hen på den æstetik, der blev dyrket i punken og – ikke mindst – postpunken. Det er ikke musik, der søger X-Facot-segmentets gunst, men musik, der lever og ånder for de stemninger, der opstår, når skrøbeligt melodiøse og lidt mistrøstige sange omgærdes af frenetiske guitarer, der svæver over en dansende bund af trommer og bas. Det er ikke popmusik for dem, der vil smigres og stryges med håret af mainstreampoppens indladenhed, men musik, der givetvis vil finde sit publikum hos indiepublikummet og hos dem, der sætter pris på musik, der vil mere end bare behage. Hermed anbefalet.

North Fall. Outside it’s growing light. Soholme Records. Udkommer i morgen mandag den 27. januar. 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

353 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62