Sarah Lund – Forbrydelsen

21. oktober 2007

Den fine danske krimi-serie Forbrydelsen tog endnu et par drejninger i aftenens afsnit. En formodet morder blev fundet, skudt – og sagen erklæret opklaret, hvorefter Sarah Lund – selvfølgelig – finder de papirer frem, som vi godt vidste lå der i skuffen, men som ikke skulle inddrages. Er den fundne morder nu morderen eller blot en ulykkelig forsmået elsker og af skilsmisse knust mand? Og har vi med en seriemorder at gøre? Og er der ikke også noget lusket ved Nanna Birk Larsens flyttemandsfar med den mørke før-ægteskabelige fortid og hans koleriske medhjælper? Og hvad med borgmesteren og hans fortielser og tavse viden om dette og hint? Vi er lidt klogere end i sidste afsnit, men ikke meget.

Og så er der Sarah Lund med sin populære striktrøje. Er hun ikke en arketypisk moderne karrierekvinde? Arbejdsnarkomanen (workaholicen, hvis du foretrækker dengelsk…), der forsømmer sin søn, sin mor, sin mand, ja sit familieliv og sit udenomsarbejdsliv, ja alt andet end netop arbejdet, i en sådan grad, at hun før eller siden træde ind i single-statistikken som permanent medlem og hellige sig sit kald, sit arbejde, som kriminalopdager. Ensom (fordrukken? fortabt?) som kriminalromanens gamle mandlige forbilleder?

7 kommentarer

  1. filoffen kommentarer:

    Nu om dage drikker detektiver ikke, når de går i hundene: De ryger. Eller det gør Sarah Lund og partner i det mindste. Hvilket nok siger en del om de sociale adfærdsnormer her i begyndelsen af det 21. århundrede.

  2. hhs kommentarer:

    Brix er morderen

  3. capac kommentarer:

    @filoffen: ja, kaffe og nikotin passer også bedre til det med arbejdsnarkomanien.

  4. Alberte kommentarer:

    Hvad hedder designeren bag trøjen?

  5. capac kommentarer:

    @Alberte: Aner det ikke, men mon ikke du kan finde svaret på nettet?

  6. Bjarke kommentarer:

    Den er designet af Gudrun Rogvadottir

  7. capac kommentarer:

    @Bjarke: Tak, sÃ¥ ved d’damer det.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

5.327 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62