Beatles fortrængt fra tronen for 50 år siden: Dixie Cups

10. juni 2014

I 1964 var Beatles godt igang med at rulle Beatlemania ud over kloden. Også i USA. Men på dette tidspunkt for 50 år siden, måtte det fire mopheads fra Liverpool dog se sig forvist til Billboard-listens andenplads med “Love me do”.  De blev fortrængt af tre piger fra New Orleans, Louisiana, der med en sang af Phil Spector, Jeff Barry og Ellie Greenwich, understregede, at der stadigvæk blev lavet lytteværdig pop i Amerika. Barbara Ann Hawkins, søsteren Rosa Lee og deres kusine Joan Marie Johnson gled fra listens andenplads til førstepladsen med “Chapel of Love”, der solgte mere en 1 million eksemplarer og gav pigerne en guldplade. Sangen var i øvrigt allerede blevet indspillet af Dalene Love i 63 og af Ronettes og The Blossoms i 64, men Dixie Cups hittede altså med sangen. Ugen efter lå den også nr. 1 og opholdt sig ialt 11 uger på listen, heraf de tre på toppen.

Sangen blev fulgt op af en lille håndfuld andre hits, bl.a. “Iko Iko”, men ingen kom i nærheden af “Chapel of love”.  Gruppen eksisterer endnu, selv om der har været pauser undervejs.

Kigger man lidt nærmere på top-10-listen denne uge for et halvt århundrede siden, så kan man se, at godt nok har Beatles sat et kraftig aftryk med “Love me do” og “P.S. I love you” og fået selskab af Peter & Gordon med “A World Without You” og Billy J. Kramer and the Dakotas og deres “Little Children”, men ellers er det amerikansk vokalpop, der beklæder pladserne. På tredjepladsen liggger Mary Wells med “My Guy”, efterfulgt af Ray Charles Singers med “Love me with all your heart” og Louis Armstrong med “Hello Dolly”.  Den britiske invasion var begyndt, men havde endnu ikke helt fået overtaget.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

245 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62