Birthe Rønn Hornbech og tørklæderne

30. november 2007

Ikke mange dage er gået, før den nyeslåede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er på konfrontationskurs i forhold til Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. Og det drejer sig – meget sigende – om de tørklæder, som nogle islamisk troende kvinder insisterer at gå med. DF vil have et forbud mod tørklæderne på de højere læreanstalter, fordi påklædningen anses for at være “undertrykkende”, men Rønn Hornbech afviser såvel kravet som argumentet og giver i øvrigt udtryk for, at DFs holdning blot vil få flere til at bære tørklæde – i trods. Oven i købet udtrykker hun sympati med de trodsige og siger: “Og jeg ville også selv blive enormt stædig, hvis man ville tvinge mig til et eller andet. Så ville jeg også demonstrere”. Netop retten til at være trodsig og gå sine egne veje, er jo noget, der har kendetegnet Birthe Rønn Hornbech hele hendes vej til ministeriet. Og det er da også denne sympati for de trodsige, der falder Pia Kjærsgaard for brystet. Hun udtaler: “jeg troede, det var et overstået kapitel, da hun blev minister”. Pia havde åbenbart håbet at ministerudnævnelsen ville fjerne en ubehagelig kritiker. Men hun har – indtil videre – gjort regning uden vært.

4 kommentarer

  1. Fr. Møller kommentarer:

    Jeg har generelt meget lidt sympati for partiet Venstre. Men jeg har den dybeste respekt for Birthe Rønn Hornbech. Den quinde besidder integritet.

  2. capac kommentarer:

    @Fr.Møller: Ja, for en gangs skyld er det lidt spændende at følge med i politik.

  3. Anita kommentarer:

    Ja jeg har det som Fr. Møller..ikke vild med venstre men jeg tager hatten af for Birthe Rønn Hornbech og sÃ¥ specielt hendes nævnte synspunkt…..jeg tror hun har ret i at det virker modsat…flere vil i trods demonstrere for deres ret til at være klædt som de vil….

    venlige tanker Anita fra Randers

  4. capac kommentarer:

    @Anita: Ja, dum er hun ikke. I øvrigt skal vi mÃ¥ske lige notere os, at Birthe Rønn Hornbech nu har givet køb pÃ¥ sit ønske om at give de afviste irakiske asylansøgere ret til at arbejde. Men henvisning til “regeringsgrundlaget” vil hun forsøge at finde en anden løsning. Næ, politik er ikke nemt – heller ikke for en principfast dame som Birthe Rønn Hornbech.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

383 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62