Capac anbefaler: Colfach – The Ocean

19. oktober 2014

På det dybblå cover til Colfachs tredje albumudgivelse The Ocean kæmper bølger med musikinstrumenter som banjo, klaver og ukulele om betragterens opmærksomhed. Og det er ikke tilfældigt, for Colfach har denne gang alliereet sig med illustratoren Rikke Larsen, der ikke alene har stået for det smukke blå cover, men også er blevet inddraget i skabelsen af tekst og musik. Og dette særlige samarbejde har sikkert befordret synergien mellem albummets visuelle fremtræden og den musik, der strømmer fra vinylens riller og cd’en laserspor.

Sangene på pladen, som alle er skrevet af forgrundsfigur Jesper Colfach, er præget af lyden af akustiske instrumenter som guitar, banjo, ukulele, mandolin osv. Og det forklarer sikkert, at man allerede fra de første toner af den indledende titelsang “The Ocean” får tankerne hen på ikke kun moderne folk, men også country and western. Men ved nærmere gennemlytning af pladen, så er det en anden side af musikken, der dominerer: Der er tale om ni meget iørefaldende, modne popsange af den slags, der langsomt og behageligt sniger sig ind lytteren og vinder ved hvert genhør. Tidløse popsange om længslen mod det store blå hav og andre følelser og lidenskaber i et omskifteligt liv.

Jesper Colfach håndterer selv forsang, guitarer, ukulele og synthezisers og får kompetent hjælp af Morten Husted på bas, guitarer, banjo, backingvokal og meget andet, Søren Jakobsen på trommer, slagtøj, glockenspiel og sampling og – hønen i kurven – Sørine Bager, der tilfører sangene en velgørende feminin vokal. Og denne kerne suppleres af Maja Freese (cello på to af sangene), Emma Marie Poulsen (harpe på et nummer, “Will it fade away”), Jørgen Eluf (trompet på “We won’t stop”). Og tilsammen har det skabt en lydunivers, hvor de enkelte sange både har deres eget lydbillede, men samtidig smelter sammen i et homogent og afrundet popunivers med overtoner af folk, country og andet godt fra de musikalske rødder, der præger vor tids lydbilleder. Det er et regulært popalbum med streg under album. Selv om pladen ikke formelt fremstår som et conceptalbum, så er det som albumhelhed, den har sin store styrke. Selv om der er potentielle radiohits på pladen, så fungerer den bedst som en helhed. Hermed anbefalet alle med flair for god, gedigen pop.

Colfach. The Ocean. Produceret af: Morten Husted og Colfach. Colfach Music. Udkom den 1. september

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

207 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62