Lumbago

17. december 2014

Lumbago er ikke, selv om det måske lyder sådan, en eksotisk latinamerikansk dans. Når man har lumbago, så kan man sgu ikke danse ret meget. Lumbago er lændesmerter, også kaldet hold i ryggen, hekseskud, facetsyndrom eller blot lændesmerter. Og de er – som en netlæge skriver – “lokaliseret i området mellem det nederste ribben og det nederste af balderne. Smerterne kan have varierende intensitet fra ganske lette til meget stærke.” I sidste tilfælde er der ikke meget samba eller boza nova over kroppen, kan jeg godt fortælle jer.

Og det er ikke et fænomen, der er forbeholdt ældre mennesker eller gamle. Det er en meget demokratisk lidelse – som så mange rygproblemer – og kan sagtens starte i teenageårene. Nogle mærker disse smerter jævnligt. Heldigvis går der meget lang tid mellem mine lumbagoproblemer, ja, år og dag. Men så en dag er de der igen, udløst af en eller anden uovervejet belastning af ryggen. Og så er der kun en ting at gøre: At holde sig i ro, samtidig med, at man sørger for at bevæge sig ind imellem. Hvor paradoksalt det end måtte lyde. Det gode er, at det går over. I denne omgang har det taget ialt fire dage, inklusive weekenden. Glædelig jul.

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Hvis man er heldig, kan man få lumbago til at klemme på ischias-nerven, så mærkes det helt ud i lilletåen. Således sket her på matriklen. Heldigvis har jeg fundet en ualmindelig sød og dygtig fysioterapeut, Lotte, som med sine fingre har fundet en lille hårdt opspændt satan af en muskel, som får behandling med hjælp af hendes albue. Det slider ikke så hårdt på hende.

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Jeg har overvejet bÃ¥de søde fysioterapeuter og kiropraktorer, men indtil videre har Moder Natur klaret ærterne. Det tager lidt længere tid med alderen. Denne gang har det strukket sig over fire dage inklusive min egen fødselsdag. Men sÃ¥dan er det jo at blive ældre. Til gengæld har jeg ikke brug for piller og tabletter – men nøjes med en julesnaps og en god øl.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

182 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62