Rock Scully – manager for The Grateful Dead – er død, 73 år gammel

21. december 2014

canvas

Rock Scully, der døde af lungekræft på et hospital i Californien i tirsdags, var et produkt af de løsagtige år i midten af tresserne. Det fortælles, at han blev manager for Grateful Dead ved et af de notorisk berygtede Acid Tests (stofmættede fester), der blev afviklet i San Francisco i midten af tresserne. Det skulle efter sigende være selveste LSD-profeten Owsley Stanley, der udnævnte Scully til at være manger for bandet. Hvor meget, der er kulørt anekdote, og hvor meget der er hold i, er svært at sige, men manager for bandet blev Scully, der sammen med mere end en snes håndgangne mænd sørgede for, at det uregerlige band fik styr på pladekontrakter, koncerter og meget mere.

Scullys succes som manager finder til dels sin forklaring i, at han var en del af miljøet – et syrehoved, der flød med hippiedrømmen. Selv om billedet af ham er mere nuanceret. Der var vist også en hård businessmand gemt inde bag det lange hår og de kærlige hippiefloskler.

Scully blev født i 1941, og via studier ved San Franciso State University kom han ind i studenterpolitisk arbejde og ind i  arbejdet med at arrangere koncerter og kulturelle begivenheder.

Scully blev fyret af Grateful Dead i 1984 på grund af sin afhængighed af morfin og kokain.

Fotografiet ovenfor er lånt fra Grateful Dead Archives og viser Scully sammen med et af sine samlevere, Tangerine Steinbrecher, som han fik en søn sammen med.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

141 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62