Tilbage til udgangspunktet – Erindringsglimt fra tvs barndom med Jimi Hendrix

25. februar 2015

En god ven har fundet dette herlige tv-klip fra min barndoms tyske tv. Det tidligere omtalte musikprogram Beat Club besøger i 1967 Marquee Club i London og præsenterer seerne for det sidste nye inden for beatmusikken. Fra Geno Washington over Smoke til Jimi Hendrix Experience, Mannfred Mann og Small Faces.

Hvis jeg ikke husker helt og aldeles forkert, så var det i denne udsendelse, jeg så og oplevede Jimi Hendrix Experience for allerførste gang. Det passer meget godt med konferencierens kommentarer, der tyder på, at vi er lige omkring udgivelsen af “Hey Joe” og “Purple Haze”, de to store hits i Hendrix-kataloget. Debutsinglen “Hey Joe” udkom i 1966 og “Purple Haze” i marts måned 1967. Nyd dette store øjeblik i tvs historie.

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Jeg synes bestemt også, jeg kan huske den udsendelse; især Jimi og The Who. Dengang boede jeg i Flensborg og så alt, hvad der kom fra Beat Club. Og lyttede til Wonderful Radio London. Men jeg er lidt nervøs for, at der er en erindringsforskydning: jeg husker nemlig ikke Chris Barber, såh.. Jeg ved, at han var meget involveret i klubben, og hjalp med at promovere en masse gode grupper, Rolling Stones ikke mindst. Han hentede jo også musikere fra miljøet der.
    Og så er han i fin form: hans koncert i Assens i Oktober var fantastisk, jeg havde givet mig selv billetterne i fødselsdagsgave, og fik min IceCream, den gule fra Storyville, signeret. Han jokede fra scenen med, at den slags ville han gerne være foruden: det fik ham til at føle sig gammel.

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Erindringen er fragmentarisk og selektiv. Lad os bare indrømme det. Jeg husker svag Chris Barber, men han var ikke en, jeg interesserede mig for dengang. Men Jimi Hendrix’ optræden stÃ¥r soleklart for mig.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

169 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62