Endnu et dødsfald i april: Percy Sledge

14. april 2015

Han var mest kendt for sit første 1966-hit “When a man loves a woman”, men den blev fulgt op af en lille snes knap så succesfulde soulsingler, der alle viste ham som en stor soulsanger. Han døde i dag i sit hjem i Baton Rouge efter længere tids sygdom, 73 år gammel.

Den selvbiografiske “When a man loves a woman” sikrede Sledge en varig plads på de store kunstneres firmament. Den fulgte ham som en rød tråd gennem karrieren, kom med på Rolling Stones liste over de 500 største sange gennem tiden og blev fortolket man mange andre kunstnere – fra Spencer Davies Group til Karen Dalton.

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Netop de tre eksempler viser for mig Percys eminente instrumentering og den stedse, trivise opbygning af spænding i den musikalske del af tekstens budskab. Begyndende med de insisterende tikken på bækkenet, den lille hvirvel på lilletrommen, guitarens 2. stemme, igen en hvirvel, hvorefter guitaren bliver rytmisk; herefter leder koret frem til trompetens 3.stemme, hvorefter blæserne sprænger de sidste illusioner om mandens håbløse kærlighed.
    Den inderlighed kommer slet ikke til udtryk hos Spencer Davis eller Karen Dalton, selv ikke hos Michael Bolton. Jo, i vokalen, især Michaels; men en kvinde som Karen kan altså ikke gengive en mands smerte, når han opdager, at han har været offer for sit eget bedrag. Og som sagt: musikerne og deres arrangement er ikke helt med.
    Det sker, at kopi-udgaver er bedre end originalen, det er det dog ikke her, sandsynligt, fordi det er Percys egne følelser og erfaring, han bringer til torvs.

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Sledges version er uovertruffent – mÃ¥ske fordi den udspringer af hans egne oplevelser. Men derfor kan de andre versioner godt have deres charme – uden sammenligning i øvrigt. Men Sledge sikrede sig en plads i pophistoriens store historiebog med den sang…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

202 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62