Verden gråner

1. januar 2008

I ugerne op til årsskiftet fik capac endnu et par eksempler på diskrimination af folk over 50. En ansat i et stort århusiansk bosiddende firma fortalte mig, hvordan hun af en overordnet (der selv var over 50…) havde fået besked på at frasortere alle ansøgninger, hvor ansøgeren var over 50. En anden måtte se en jobsamtale forsvinde ud i den blå luft, da vedkommende fødselsdato kom på tale. De to eksempler er ikke usædvanlige. Det er generelt situationen på arbejdsmarkedet i Danmark anno 2008.
Derfor er det lidt interessant at læse dagens avis, hvor en FN-rapport om aldringstendensen i verden omtales. I rapporten World Population Ageing 2007 dokumenteres det med tørre tal, at antallet af ældre (+ 60) stiger støt. I år 2000 var der ca. 600 millioner og i 2006 var der 700 millioner. I 2050 regner man med, at der vil være 2 milliarder mennesker over 60.
I EU-landene hænger den stigende aldring sammen med vores henholdenhed med at få børn. Det er der mange forklaringer på. Men faktum er, at alderfordelingen tipper i retning af, at det såkaldt “grå guld” vil komme til at fylde mere og mere. Derfor kan det undre en meget, at man i en tid, hvor ledigheden angiveligt falder, fra officielt hold ikke for længst massivt har satset på en arbejdsmarkedspolitisk seniorpolitik og en lige så massiv og markant bearbejdning af de udbredte fordomme, der hersker i erhvervslivet omkring voksne mennesker og deres betydning for arbejdsmarkedet i de kommende år.

2 kommentarer

  1. Uffe kommentarer:

    Interessant emne Рkeep up the good work! Og godt nyt̴r!

  2. capac kommentarer:

    @Uffe: Det skal jeg nok. Med Anders F(j)ogh ved roret er der jo nok at arbejde på, med og mod. Også godt nytår til dig, Madame og huskattene. PS. Jeg bor også i min PC! ;-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

236 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62