Capac anbefaler: Peter Larsen & Stationen – Utopia

7. september 2015

Den aalborgensiske sangskriver, sanger og musiker Peter Larsen og bandet Stationen har lige udsendt albummet Utopia. Og det er et album, der uden de store falbelader skriver sig direkte ind i den stolte og smukke tradition, vi har i dette land, for dansksproget rock, der har rod i den danske hverdagsvirkelighed og i en umiddelbar kærlighed til vores modersmål.

Som fx i titelsangen om manden, der bærer på en længsel efter et sted – et utopia – hvor drømmene “blir’, præcis som de er” og hvor “det du gir’, kommer hundrede gange tilbage”. Et snapshot af en mand, som der sikkert er mange af derude, med troen på sig selv og med lyst til at kæmpe for noget bedre end det, den danske virkelighed byder på. “Karrieren har Fanden fået at tygge på”, medens manden bevæger sig op på bjerget, hvor der er udsigt til – utopia. Det er en sang, der byder tidsånden og den politiske korrekthed midt imod, samtidig med, at den udspringer af den jævne hverdags liv.

Og den ligefremme, mundrette, hverdagssprogsnære tekst løftes op af en melodiøs rock, der trækker veksler på den store amerikanske tradition (Springsteen, Dylan og mange flere), hvor hverdagsfortællinger bindes op af fængende poprock, der både forløser teksternes budskaber og brænder igennem på underholdningsradiostationerne.

Bandet består bl.a. af den herhjemme navnkundige Per Chr. Frost (12-strenget guitar), Filip Winther (tangenter), Mikkel Riber (bas), Tune Thorhauge (trommer og slagtøj), Peter Brander (akustisk guitar) og de to velsyngende kordamer Annette Benette Vestergaard og Mowita Erika Jensen. Og sammen skaber de en lyd, der i fylde og klang giver mindelser om de amerikanske forbilleder, når det kører bedst for dem…

Her er sange om (ikke) at lære af livet og kærlighedens knubs (“La’ nu vær”), om det gamle barndoms- og ungdomskvarter (“Mit gamle kvarter”), om den lokale original lirekassemanden Vagn, om institutionsbarnet Rosa og mere almene sange. Alle skruet sammen som små afrundede noveller, der sammen som perler på en snor tegner et billede af den danske virkelig i dette årti.

Albummet Utopia er et særdeles vellykket eksempel på, at den dansksprogede singer-songwritertradition stadigvæk har meget at byde på. Og pladen burde med sin jordnære og ligefremme kunst kunne få fat i såvel dem, der er flasket op med Sebastian, Poul Krebs, Niels Hausgaard, Allan Olsen m.fl. og dem, der har holdt sig til den undertiden lidt uglesete dansk(top)poptradition. Hermed varmt anbefalet.

Peter Larsen & Stationen. Utopia. Udkom d. 4. september

 

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

435 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62