Capac anbefaler: Tue West – Der er ingen der venter på os

30. marts 2016

tue

Skilsmisse-plade eller break-up-album er Tue Wests nye plade Der er ingen der venter os blevet kaldt. Den kommer en håndfuld år efter den seneste plade fra den danske troubadour. Og det kan da godt være, at det er skilsmisse og opbrud, der er udspringet for teksterne på pladen. Men i så fald har West fået sine sikkert dyrtkøbte erfaringer godt bearbejdet og omsat til otte dansksprogede sange, der ikke alene er langt fra det private, men også så personlige i deres udtryk, at de ikke røber meget – om noget – om de konkrete, menneskelige erfaringer og oplevelser, de bunder i. Og det er jo godt, for kunsten i kunsten er netop at løfte de singulære og private op på et så højt almenmennskeligt eller personligt plan, at enhver modtager umiddelbart kan dele oplevelsen.

Ovenstående forståelse kan måske bedst illustreres ved at dykke ned i den mest konkrete af de otte sange, nemlig sangen “Vil du så lære mig det”, der indleder således:

Sletter gerne hva jeg har for i dag

Vil ikke vende hjem, det er så længe siden

Men hvis vi sletter nogle ting vil jeg huske det

Som en bog jeg ikke hader at kigge i

Ka man egentlig lære det

At føle sig en slags endelig

Vil du så lære mig det…

Hvem kender ikke det at være fanget mellem ønsket om glemsel og umuligheden af slette de spor, som livet sætter i en og uden for en? Og Tue West er god til netop det projekt, der består i at antyde menneskelige tvetydigheder og ambivalenser og sætte helt enkle, almindelige ord på svært fatbare, menneskelige følelser og stemninger. I hvert fald lykkes det rigtig godt på denne plade.

Og Tue West fremfører sine sange på en ligefrem måde, der både bringer mindelser om både højskolesangbogen og den danske vise- og folktradition, samtidig med at arrangementerne utvetydigt lægger sig op af en moderne rocklyd og -holdning. Der er ingen der venter på os er en plade, der samler tråden op i den danske og dansksprogede troubadour-tradition. Og det er godt, for den skulle helst ikke drukne i mainstream-strømmen, der truer med at opsluge det meste. Hermed anbefalet.

Tue West. Der er ingen der venter os. Produceret af Tue West. Target Records. Er udkommet.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

295 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62