Brorson på hjernen

12. november 2016

Måske var det Leonard Cohens død i mandags, der trickede dette indfald. I hvert fald vågnede jeg op med stumper af Hans Adolph Brorsons salme “Op al den ting som Gud har gjort” på hjernen:

Hvad skal jeg sige, når jeg ser,
at alle skove vrimle,
de mange fuglesving, der sker
op under Herrens himle?

 

5

Hvad skal jeg sige, når jeg går
blandt blomsterne i enge,
når fuglesangen sammenslår
som tusind harpestrenge?

– og melodien, der snurrede og snurrer rundt. Brorson var en fabelagtig rimsmed og digter med afsæt i sin kristne tro. Og nogle af hans salmer var integrale dele af det sangpensum, som jeg kom igennem i skolen og gymnasiet (uden dog at synge ret meget selv). Og gode melodier og tekster har det med at sætte sig fast i hjernebarken.

Men nu er jeg ikke religiøs og ikke medlem af den store statskontrollerede folkekirke, så det bliver et andetmusikalsk indslag, der starter denne dag, hvor mit ældste barnebarn fejrer sin fødselsdag. Og hvad er mere passende end endnu en Cohen-sang – med religiøse undertoner. Hallelujah. Her i en af de allerbedste cover-versioner med k d lang:

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

156 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62