Mike Chapman – 70

13. april 2017

Der hersker lidt usikkerhed om fødselsdagen faldt på denne dato, men sikkert er det at Michael Donald “Mike” Chapman fylder 70 her medio april. Han var en del af det varemærke, der blev kaldt Chinnichap – en sammentrækning af efternavnene på hhv. Mike Chap-man og partneren Nicky Chinn. En duo, der stod for nogle af de mest populære hits i halvfjerdserne. Hits med Sweet, Suzi Quatro, Smokie og Mud. Altså det man kender som glamrocken.

Og som den senere hitkonstellation Stock Aitken Waterman, der huserede i firserne, så stod Chinnichap for en distinkt lyd. Man var sjældent i tvivl om, at det var Chapman og Chinn, der stod bag, når man blev ramt af et af deres hitsange.

Men Chapmans meriter rækker videre. Han producerede fx Blondies debutalbum (og tre andre med gruppen). Og The Knacks. Og dertil en række albums med mindre kendte navne, fx Australian Crawl og Bow Wow Wow.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

145 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62