Rockpalast – et tysk musikprogram

23. april 2008

Jeg har flere gange omtalt det tyske tv-program Beat-Club, der løb fra 1965 til 1972, og dens betydning for mine musikoplevelser i tresserne. Det var et af de få steder, man som ung hvalp i Esbjerg kunne se levende musik i tv.

Siden skete der jo meget på den front, og i 1977 kom koncertprogrammet Rockpalast til og kørte i første omgang frem til 1986. Ideen var enkel. Man transmitterede en stor udendørskoncert med en række af tidens førende navne til seerne. Og det var fremragende koncerter. Jeg mindes med stor glæde den allerførste, hvor Little Feat delte scenen med Rory Gallagher og Roger Mcguinns Thunderbyrd. Little Feats koncert var formidabel, og man kunne godt ønske, at den kunne udsendes på dvd. For optagelserne findes jo…

Little Feat
Bandintro
All That You Dream
A Day At The Dog Races

Siden fulgte en perlerække af bands. Listen kan man studere på denne uofficielle arkivside. Ikke alt, men dog en del, af koncerterne er faktisk blevet udsendt på dvd.
Lowell George, Little Feat, Rockpalast 1977
Det var egentlig Loudon Wainwright-omtalen, der satte gang i dette indlæg. For Loudon optrådte også i Rockpalast – endda to gange, i 1976 og 1988.

Dead Skunk (Rockpalast, 1988)

Whatever Happened To Us

Links: WDRs officielle RockpalastsideRockpalast-arkivet, hvor billedet ovenfor er lånt fra.

Opdatering: Well, well, det viser sig, at omtalte optagelse med Little Feat faktisk allerede er udgivet for længst – og kan fås second hand til pebrede priser….

5 kommentarer

  1. henrik hansen kommentarer:

    Tak for at minde om det skønne program. Selv er min største oplevelse i den sammenhæng et par Joan Armatrading koncerter fra 1979 og 1980. DR sendte forøvrigt af og til nogen af disse “rocknacht”.

    Dengang måtte der jo gerne være musik i TV uden at det var led i en talent- konkurrence. Ja man er blevet et gamle musikelitær røvhul.

  2. capac kommentarer:

    @Henrik Hansen: Ja, jeg kan godt huske Armatrading-koncerten. Og hvis det er elitært, sÃ¥ er jeg sørme ogsÃ¥ elitær. Godt man er præ-X-Factor…

  3. Sister Bonde kommentarer:

    Her kommer en sandhed der vil noget: Har lige siddet og kigget i mine gamle kalendere og der st̴r, at jeg den 24. april 1980 var til Joan Armatrading koncert. Men kan intet huske Рstort suk.
    Var det en god koncert? :D

  4. capac kommentarer:

    @Sister Bonde: Ja, det var det. Og du kan se nogle klip fra hendes Rockpalastoptræden her.

  5. Sister Bonde kommentarer:

    Tak capac – mÃ¥ ha været totalt skæv ;-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

624 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62