Robert Johnson – et landemærke

5. juli 2018

Slut med læsningen om Robert Johnson. Men Guralnick bruger de sidste sider på at nævne dem, der har påvirket Johnson, og dem, der lod sig påvirke af ham. Og af sidstnævnte når han kun til og med Howlin Wolf. Måske, fordi Guralnick holder sig til de traditionelle bluesfolk.

Men siden har mange andre jo ladet sig inspirere. Ikke mindst i britisk tresserbeat. Især Eric Clapton, der har viet et par plader til netop mr. Johnson.

På albummet Me and mr. Johnson beskriver Clapton, hvordan Johnson blev et pejlemærke for ham som fik al anden musik til at lyde som kunstig modemusik. Johnson lød som om han sang for sig selv – eller for gud.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

63 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62