Da lyset gik ud – Storbritannien i 1972-75

14. juli 2019

Plademærket Ace har specialiseret sig i opsamlinger af høj kvalitet. Og med opsamlingen Three Day Week – When the lights went out 1972-75 har de begået en lille genistreg.

Årene 1972-75 var årene lige før punken eksploderede i Storbritannien og forandrede musiklandskabet radikalt. Vi befinder os i en kulturel situation, hvor tresseroptimismen er visnet, hvor Storbritannien plages af store strejker og rammes af strømudfald og andre ulykker. Det var en grim og deprimeret tid. Og musikken på pladen tegner et billede af de situation, der gødede jorden for punkens ungdomsoprør.

Den lægger stærkt ud med Brothers “State of the union” (Brothers blev til Strawbs) og efterfølges af The Kinks og deres “When the work is over” (fra det lidt overset Soap Opera-album) og videre til fx Edgar Broughton Band og “Homes fit for heroes” og The Troggs’ “I’m on fire”, plus en række lidt glemte sange. Alt i alt et fint lydspor til de tre år, hvor tresserne var ovre og man ventede på nye tider.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

29 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62