Dødsfald: Peter Green – guitarist – 73 år

26. juli 2020

https://youtu.be/62wTSUTBoj0

Det var den sidste nyhed, der ramte min skærm i går lige før sengetid. Guitaristen Peter Green, der var en af grundlæggerne af Fleetwood Mac, sov stille ind i en alder af 73 år. Sammen med trommeslager Mick Fleetwood dannede han Fleetwood Mac i 1967 og satte sit markante præg på gruppens første plade – uofficiøst kendt om “Peter Greens Fleetwood Mac” – der var en af de plader, der gav genlyd i det bluesorienterede beatmiljø i hjemlandet og udenfor.
Green var med på endnu to plader, hvorefter han løb ind i nogle mentale problemer, der fik ham til at forlade bandet. Det viste sig, at Green led af skizofreni, der til dels var fremskyndet af for meget LSD. Efter en hel del år som ufaglært arbejder vendte han tilbage til musikken i 1990’erne.
Inden han dannede Fleetwood Mac fik han fornøjelsen af at erstatte Eric Clapton i John Mayall’s Bluesbreakers. Dengang en tilsyneladende håbløs opgave, men det viste sig at Green sagtens kunne træde i Claptons sko og han fik mange fans og blev kendt som “the Green God”. Jovist, dengang satte man virkelig pris på leadguitarister (vi husker graffittien: “Clapton is god”).

I 2008 udsendtes en retrospektiv antologi, der giver et fint tværsnit af Greens musikalske udfoldelser. Den kan lånes via www.bibliotek.dk.

BBC leverer en læseværdig analyse af Greens formåen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

34 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62