Nick Reynolds, Kingston Trioen, er død 75 år gammel

3. oktober 2008


Når man beskæftiger sig nostalgisk med populærmusik kan man næsten ikke undgå at støde ind i navnet The Kingston Trio. I hvert fald har jeg set og hørt dem omtalt utallige gange som inspirationskilder for alsken pop- og folk-musik. Kingston Trioen var en væsentlig forløber for den folk-bølge, der rejste sig i tresserne og gav os Dylan og en lang række andre fortrinlige kunstnere. Trioen blev dannet i 1957 og bestod af Dave Guard, Bob Shane og så altså Nick Reynolds. Tre unge collegestuderende, der gerne ville træde i fodsporene på The Weavers og Harry Belafonte og hans calypso-pop.
I 1958 bragede de igennem med sangen om “Tom Dooley”, der også blev fordansket af Four Jacks. En sang, jeg hørte igen og igen i min barndom. Blandt andet på Giro 413. Herefter gik det slag i slag, og gruppen havde stor succes hele vejen op i tresserne, hvor deres enkle, tilgængelige stærke vokalarbejder fængede mange lyttere.
Nu er den lyse tenor, Nick Reynolds forstummet, og vi må nøjes med de plader, han nåede at indspille sammen med de andre. Hvil i fred.

Tom Dooley – Kingston Trio

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

183 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62