Peter Belli i tresserne

18. oktober 2008

I min singlepladesamling har jeg et eksemplar af Peter Belli & Les Rivals første singleplade fra 1964 – Move On (Arthur Alexander) / Got Love If You Want It (Harper) – der udkom på den hedengangne plademærke Triola (Triola TD 248). Bellis version af country-soul-ikonet Alexanders You Better Move On (fra Alexanders debutalbum af samme navn) har altid været e af mine Belli-favoritter, ja, faktisk det nummer, jeg holder allermest af med Peter Belli.


Omtalen af Børge-flexipladerne fik sendt mig tilbage til Bellis første år, nemlig den korte tid, hvor han stod i spidsen for Seven Sounds. Og så ville tilfældet, at jeg kom forbi det lokale bibliotek og fandt ud af, at de havde fornyet indholdet af deres cd-udsalg-skuffe. Og hvad fanger mit blik? En cd fra Frost Records med titlen Peter Belli & Les Rivals The Beat Years 1964-1968. 29 numre fra den pågældende periode, men ikke kun med Rivalerne, men også Seven Sounds og Four Roses.

Pladen indeholder alle Bellis Beat-sange fra perioden og fire hidtil ikke udgivne numre. Der er muligvis tale om et eksemplar af pladens første oplag. I hvert fald er det omslag, der er på pladen ikke identisk med det, der er på den plade, man stadigvæk kan købe hos Frost (se ovenfor).


CD’en giver en meget fint billede af Bellis tidlige år og sætter et stort spørgsmålstegn ved myten om, at pigtrådsorkestrene i de tidlige tressere, generelt set, hverken kunne spille eller synge engelsk. Og så bliver man overvældet af den spilleglæde og energi, der lægges for dagen… Anbefales alle nostalgikere.

Got Love If You Want It

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

518 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62