Pernille Rosenkrantz-Theill som symptom…

16. december 2008

…på partiernes demokratiske krise? I Jyllands-Posten kan man læse om den konflikt i Socialdemokratiet, som Pernille Rosenkrantz-Theill indmeldelse har åbenbaret eller tydeliggjort. Socialdemokrater i “baglandet” støtter op om Pernilles tanker om, at partiet bør vende tilbage til, hvad der kaldes “klassiske socialdemokratiske dyder”. Eller med Pernilles egne fremhævelser af partiprogrammets indhold: “frihed, lighed og fælleskab”. Men socialdemokraternes matriark, Helle Thorning-Schmidt, der først bød Pernille velkommen til en bredt parti, mener, at Pernille skal rette ind i forhold til partiledelsens linje.
Men er det parti-demokrati, at alle medlemmer vader frem i takt og synger den samme melodunt? Næ, med mindre man hedder Dansk Folkeparti og banker alle kritiske stemmer på plads eller ekskluderer dem. I et demokratisk parti må man lære at leve med meningernes brydning og kampen for den rette kurs. Pernille er et symptom på, at demokratiet endnu lever i Socialdemokratiet. Og vi må håbe, at “baglandet” sørger for, at Pernille fortsætter sin kamp for den fundamentale holdninger og deres dominans i partiet – uanset, hvad partiledelsen så mener. Eller ender det med, at partiet virkelig kommer til at være et Suicidaldemokrati, som At tænke sig morbidt kalder det gamle arbejderparti.

8 kommentarer

  1. John kommentarer:

    Jeg tror, at socialdemokraternes hovedgruppe af vælgere efterhånden har fået så godt styr på den private økonomi, at de finder Fru Theill malplaceret. Men det kan et valg jo vise.

  2. capac kommentarer:

    @John: Tiden vil vise det. Bestemt. Jeg krydser fingre for Pernille.

  3. Carsten kommentarer:

    CAPAC, du skylder os stadig et godt foto af den smÃ¥ Pernilles tatoveringer…

  4. capac kommentarer:

    @Carsten: Bare rolig, jeg arbejder på sagen

  5. magister gaasegaek kommentarer:

    Hjemvendt fra kulden ser jeg, at du er faldet for Inger Støjsender;
    Hun er en sirene, hold dig til Pernille:

    http://www.boliga.dk/bolignyt/ugens-kendis-pernille-rosenkrantz-theil-at-bo-i-kors%c3%b8r-er-en-stakket-frist

  6. capac kommentarer:

    @magister gaasegaek: Inger kan højst få mit pis i kog, men Pernille derimod! :-)

  7. uptonogood kommentarer:

    “IgÃ¥r havde Pernille fødselsdag –
    og ikke et ord fra CAPAC –
    Er Pernille blevet overdøvet af Støjsenderen?”

  8. capac kommentarer:

    @uptonogood: Det havde jeg helt overset. Godt, du gjorde opmærksom på det. Til lykke Pernille!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

918 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62