Poet – Townes van Zandt

7. juli 2009

Hvis man læser rundt omkring i musikpressen i disse år, vil man næsten ikke kunne undgå at bemærke, at den afdøde amerikanske country-singer-songwriter og digter (John) Townes van Zandt nævnes oftere og oftere. Godt og vel et tiår efter sin død (1997) fremstår han som en af de store sangskrivere og uomgængelig inspirationskilde for unge kunstnere – ikke mindst inden for den brede country-genre.

For ikke længe siden udkom Steve Earles hyldestplade Townes, der har fået flotte omtaler overalt. Og nu genudkommer der så en regulær Tribute-plade med titlen “Poet” og en ret imponerende række bidragydere. Pladen kom første gang i 2002.

Zandt  fik en krank skæbne, som er mytedannende. I sin levetid blev han kultfigur for en lille sluttet skare, bestående af ikke mindst andre kunstnere (fx Willie Nelson), men han slog aldrig selv igennem på plade og havde mere end svært ved at holde på en pladekontrakt. Afhængighed af stoffer og sprut, et manio-depressivt sind og hang til løgnehistorier gjorde ikke livet nemmere for den talentfulde sangskriver. Og det var lige efter bogen, at han udåndede i 1997, 52 år gammel, som følge af sit misbrug. Siden er anerkendelsen af hans kunst kun vokset og vokset. Ikke spor retfærdigt, men sådan er menneskelivet også.

1. Marie (WILLIE NELSON)
2. Tower Song (NANCI GRIFFITH)
3. My Proud Mountains (JOHN T. VAN ZANDT)
4. To Live’s To Fly (GUY CLARK)
5. White Freightliner’s Blues (BILLIE JOE SHAVER)
6. Pancho & Lefty (DELBERT McCLINTON)
7. Mr. Mudd & Gold (ROBERT EARL KEEN)
8. Nothin’ (LUCINDA WILLIAMS)
9. If I Needed You (RAY BENSON)
10. A Song For (JONELL MOSSER)
11. Snake Song (EMMYLOU HARRIS)
12. Blue Wind Blew (THE FLATLANDERS)
13. Loretta (JOHN PRINE)
14. Waitin’ ‘Round To Die (ROCKY HILL)
15. Highway Kind (COWBOY JUNKIES)
16. Two Girls (STEVE EARLE & THE DUKES)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

169 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62