Genhør: The Feelies – Time for a Witness

9. august 2009

Der er nogle genudgivelser, jeg glæder mig mere til end andre. En af dem er genudgivelsen af The Feelies’ første albums. De skulle efter forlydender at dømme udkomme inden længe (september) på Bar/None Records.

The Feelies havde en glorværdig karriere årene 1976-1992, hvor de fik lavet fire gode album, en enkelt EP og nogle singler. De er gendannet i 2008, og det er nok forklaringen på, at der er kommet gang i genudgivelserne igen. I mange år har det nemligt været nærmest umuligt at komme i nærheden af cd-udgaver af pladerne. Og de to første er vist aldrig udgivet på cd. Feelies blev aldrig nogen kommerciel succes. Faktisk forblev de kronisk undergrund. De gik deres egne veje, undgik helst de officielle pladeproduktionsomstændigheder (herunder producere) og agerede i det hele taget ikke særlig kommercielt orienteret.

Men med deres debutalbum, Crazy Rhythms, fra 1980 skabte de deres egen særlige guitarlagdelte lydunivers, som blev inspiration for mange af de senere såkaldte indie-bands. Når man lytter til deres musik, i dette tilfælde deres foreløbigt sidste album “Time for a Wittness fra 1991, så er det tydeligt, at de står på deres egne ben mit i det musikalske blomsterbed, hvor også bands som Velvet Underground, Talking Heads og Television voksede.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

958 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62