Indigo Girls

27. august 2009

Det hedder sig, at indie-kultfiguren Bon Ivers’ favoritband er Indigo Girls. Og det forstår man godt. Indigo Girls – Amy Ray og Emily Saliers – spiller en mere end kompetent udgave af folk-rock. De debuterede med en single helt tilbage i 1985, hvor de kom frem på den frodige Athens-Georgia-scene, der også frembragte R.E.M, The B-52’s, Pylon m. fl. Og siden de blev en del af den folk-singersong-reviwal, der dukkede op i firserne med hovednavne som Suzanne Vega, Tracy Chapman og 10.000 Maniacs.

Ud over deres musikalske virke, så er de to damer politisk aktive på den amerikanske venstrefløj og er fx engageret i kampen for homoseksuelles rettigheder, miljøspørgsmål, modstand mod dødsstraf og forsvar for den amerianske urbefolknings rettigheder.

Amy Ray har udsendt fire soloalbum og Emily Salier har vist nok en på trapperne. I 2000 udkom en retrospektiv plade med Indigo-pigerne – Retrospective – der er en udmærket indfaldsvinkel til deres musikalske univers. Anbefales varmt.


Indigo Girls – Power Of Two (Official Music Video)More amazing videos are a click away

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

128 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62