16. november 2020 arkiv

50: Velvet Underground – Loaded

16. november 2020

Og i går var det et halvt århundrede siden, Velvet Underground udsendte deres fjerde album Loaded. Kort tid efter forlod Lou Reed gruppen.

Albummet indeholder klassikere som “Sweet Jane” og “Rock and roll”, der forblev på Lou Reeds repertoire helt frem til hans død. Selve albummet hittede dog ikke ved udgivelsen. Og selv om pladen er blevet genudgivet i flere udvidede udgaver, så har den ikke solgt i millionsoplag siden dengang. Pressen tog dog pænt mod pladen og fx Robert Christgau fremhævede dens blanding af rock’n roll, intellektualisme og ironi (Lou Reed).

50: Layla and other assorted love songs – Derek and the Dominos

16. november 2020

Sammen med en  håndfuld musikalske venner – bl.a. Duane Allman, Bobby Withlock, Jim Gordon og Carl Radle – indspillede Eric Clapton dette dobbeltalbum i tiden efter Cream og Blind Faith. En tid i forvirring, hvor Clapton var plaget af problemer med kærligheden, stofmisbrug og andet. Og pladen fik en kølig modtagelse og blev – i første omgang – hverken hitlistehit eller kommerciel succes. Senere blev den dog taget til nåde og betragtes i dag som et af periodens højdepunkter.

Den 9/11 var det 50 år siden den udkom, og i disse dage genudsendes den i en oppulent 4-LP-stor udgave med masser af ekstramateriale osv. Hvis man ikke har nok i originalens fire sider…