3. december 2020 arkiv

Tynd blues

3. december 2020

A-siden på Shu Bi Duas debutsingle fra 1973 hed som bekendt “Fed rock”. Men – helt symbolsk – hed B-siden “Tynd blues”, og er en – måske tynd (nej, vel!?) – blues med Bundesen på sang og fed mundharmonika. Og en tekst, der både er (selv)ironisk og loyal over for bluesens blå stemninger – og så med et lille diskret spark til dansktoppoppen…

Amy Winehouse skyder julehandlen i gang

3. december 2020

Vi nærmer os tiåret for Amy Winehouses alt for tidlige død. Stemmen, der gjorde en forskel i britisk pop, forstummede. Og vi har ikke hørt så meget om og til hende, siden dengang, hvor den udmærkede dokumentarfilm om hendes liv udkom. Men nu, måske ansporet af udsigten til en god internetjulehandel, kommer der så en fin singleboks med en god snes af hendes singler i 7″-format. For vi er jo i vinylrenæssancens tidsalder. Så hvis man står og mangler en julegave til sig selv, så ligger denne lille boks lige til højrefoden.

Genbrugsgevinster – Åh Abe

3. december 2020

Efter i tilstanden mellem søvn og vågen at have smådrømt lidt om radikale filosoffer som Marquis de Sade og George Bataille, så dukkede sangen om papegøjen pludselig op. Jeg er en papegøje fra Amerika… Måske som en slags kompensation eller tegn på, at nu var jeg da helt vågen. Og kunne stå op til mine morgenritualer.

Og så ville tilfældet, der altid har styret mit liv,  at Den store Åh Abe boks lå i genbrugsbutikkens vindue, da hunde og så mig trissede forbi. Og den søde dame, der var ved at åbne butikken, lagde den til side til mig, så jeg kunne hente den en halv time senere, når butikken var åben.

Åh Abe-sangene har jeg lyttet meget til. Ikke kun, fordi jeg er far i anden potens, men fordi cremen af dansk populærmusik står for den musikalske iscenesættelse af de mange, elskede børnesange.  Larsen, Bundesen, C.V. Jørgensen, Gnags og så videre. Det er pop i den bedste ende af skalaen, forklædt som børneunderholdning. Ja, jeg har såmæn overvejet at købe boksen alligevel, men den er udsolgt. Og nu fik jeg den så til sølle 40 kr.