1. januar 2021 arkiv

Celeste og Sir Tom Jones synger det nye år ind…

1. januar 2021

Skal man tro nettets sladderspor, så er sangerinden Celeste et af tidens stjernefrø, som vi skal forvente os meget af. Hendes første album Not your muse udkommer i år. Hun er nu ikke værst, og her har hun fået lov til at synge sammen med selveste Sir Tom Jones, der ikke lader alderen trykke sig i klassikeren “Blue Moon”.  Optagelsen stammer fra Jool Hollands nytårsfejring på BBC Jool’s Annual Hootenany.

Ulf Lundell – friheden og ensomheden

1. januar 2021

Han nærmer sig 50-året for sin pladedebut. Vargmåne udkom i 1975. Han er blevet kaldt “Sveriges Dylan”, har skrevet en alternativ nationalsang, “Öppna landskap”, og betragtes om værende en af arvtagerne efter de store, svenske troubadourer (Bellman, Taube m.fl.). Han er  en anerkendt forfatter (hans første roman “Jack” solgte 300.000 eksemplarer) og billedkunstner. Vi taler selvfølgelig om Ulf Lundell, der nok er kendt i Danmark, men slet ikke i et omfang, hans talent berettiger til.

Derfor kan man passende henvise til Svensk tvs kanal 1, Svt, der netop har sendt første afsnit af en musikdokumentar (I to dele, har jeg læst mig til) om Lundell under titlen Friheden og ensomheden, hvor Lundell selv og en række venner og kunstnere fortæller om hans liv fra barndommens tid over det skelsættende år 1967, “the summer of love”, og frem til i dag.

Og så rummer udsendelsen en masse små klip fra hans optrædener – fra den første tv-optræden (sammen med Mats Ronander med langt hår og mundharmonika) og videre til store, roste koncerter i hjemlandet. Hvis man ikke er fan i forvejen, så er der en risiko for at man bliver det. Afsnittet kan ses på SVTs hjemmeside (hvis man har adgang til den…).