Patti Drew og The Drew-Vels – fra glemmebogen

17. december 2011

Kvartetten The Drew-Vels var en af de mange sorte vokalgrupper, der i tresserne forsøgte at slå stort igennem. Det lykkedes ikke. Men de tre high-school-piger, de gospelskolede Erma, Patti og Lorraine Drew indspillede nogle singleplader Capitol Records. Sangene var skrevet af Ermas ægtemand Carlton Black, og den første single, "Tell Him" blev et pænt hit i november 1953. Den blev fulgt op af "It’s my time"/ "Everybody knows" og "Creepin‘"/ "I’ve known". Og da de to sidstnævnte plader ikke slog an, droppede Capitol gruppen.

The Drew-Vels’ manager Peter Wright troede dog stadigvæk på dem og gav dem en kontrakt på sit eget lille plademærke, Quill Records, hvor de indspillede yderligere et par singler: "Come out Dancing" og "Chilly Kisses". I et forsøg på at skyde genvej til en succes, overtalte Wright Patti Drew til at gå i forgrunden som solist med de andre som backingsangere. Og strategien lykkedes til dels. Patti, der nok også havde den bedste stemme, hittede på de lokale hitlister i Illinois med en genindspilning af "Tell Him" (1967), og pladen viste sig da også i de nedre ende af den nationale top-100 hitliste. Og også de næste tre singler havde moderat succes. I 1968 kom "Hard to handle" (skrevet af Otis Redding sammen med Allen Jones og Al Bell). Og samme år udkom også "Workin’ on a Groovy Thing", som Neil Sedaka og Howard Greenfield havde lavet. Tre album blev det også til – Tell Him (1968), I’ve Been The All The Time (1969) og Wild Is Love (1970) – inden Patti forlod musikbranchen i 1971. Hun er dog siden vendt tilbage på et lokalt plan.

Når man lytter til optagelserne, kan man godt forstå, at Peter Wright så muligheder i solisten Patti Drew. Ikke mindst "Tell Him" og "Workin’ on a Groovy Thing" gav løfter om mere, end det faktisk blev til. The Drew-Vels var en ganske habil, men mere ordinær sanggruppe.

Skriv en kommentar

132 har læst indlægget