50: All you need is love

25. juni 2017

I dag er det 50 år siden, Beatles fremførte deres “All you need is love” i forbindelse med den frste globale tv-transmission, Our World, der nåede ud til 25 lande og 400 millioner seere. Bealtes havde fået den opgave at skrive en sang med et enkelt budskab til alle verdens seere. Og hvad kunne være mere enkelt og uforståeligt end ‘alt hvad du behøver er kærlighed’. Eller som Brian Epstein blev citeret for at sige: “It was an inspired song and they really wanted to give the world a message. The nice thing about it is that it cannot be misinterpreted. It is a clear message saying that love is everything.”. På B-siden finder man den anderledes kontroversielle sang “Baby, you’re a rich man”. Sangen indfanger også hippietidens budskab på et tidspunkt, hvor hippierne allerede var lidt på retur – og også, som den franske filosof Michel Serres har været inde på, selve kernen i Beatles-sanguniverset: kærligheden.

Den oprindelige optagelse med The Beatles er ikke til at finde på nettet (Apple-koncernen spærrer den vist…), men er er et indtryk af den globale tv-oplevelse, man fik dengang capac var en ung knægt. Den opr. video kan vist (hvis jeg husker rigtigt) ses på Beatles-videosamlingen Beatles 1+.

Skriv en kommentar

68 har læst indlægget