Capac anbefaler: The Blues Overdrive – Live!

4. september 2017

Efter en EP og to longplaying albums er danske The Blues Overdrive nu ude med et live-album. Og det må siges at være et helt logisk skridt at tage.

På de to forudgående albums har Blues Overdrive vist, at de kan deres bluestradition til fingerspidserne og forvalter den med overskud og personlighed og det gran af rock, der gør det hele til bluesrock. Med teknisk kunnen og tæt sammenspil har kvartetten overbevist denne lytter om, at de ikke kun er endnu et skud på traditionaliststammen, men at de har noget på hjerte. En hengivenhed til bluesgenren i hele dens bredde og dybde.

Og med den nye live-plade, der er indspillet for et år siden “live-to-tape” på den skanderborgensiske Smukfest føjer Blues Overdrive en ekstra dimension til det indtryk de har efterladt. Nemlig, at de helt ubesværet formår at overføre professionalismen og blueskærligheden til live-situationen, og det på en måde, der blot sætter en sort streg under de kvaliteter, bandet har. Og som giver lyst til at opleve dem netop i livesituationen.

Med undtagelse af et par numre – Bob Dylans “High Water (for Charley Patton)” og Willie Chambers’ “You got the power to turn me on” – så er alle numrene skrevet af Martin Olsen, der også synger for og spiller guitar. Men som tidligere anført kunne sangene sagtens have tilhørt bluesens store sangskat. Det er solide bluessange, der vidner om kendskab og svaghed for den sorte musiktradition.

Samlet set er Live! en god introduktion til et dansk bluesband, der gør traditionen ære og gør al snak om hudfarve irrelevant. Du kan begynde her, hvis du vil dyrke moderne blues.

The Blues Overdrive. Live! Gateway Music. Er udkommet.

Skriv en kommentar

105 har læst indlægget