Pressen i Kim Jong Un-mode

15. april 2020

Jeg er for gammel til at være aktiv republikaner, men jeg bliver lidt beklemt, når alle journalistiske principper tilsidesættes her op til dronningens 80 års dag. Dagen i dag er den dag, hvor Politiken i en leder skriver, at dronningens kvajekvote må være opbrugt efter hendes klimaudtalelser. Der er utroligt mange andre, der er triste over, at vi nu ligesom amerikanerne har en klimabenægter som statsoverhoved.
Og netop denne dag fortæller en masse kendte hoveder fra DR os så i spot efter spot og program efter program, hvordan DR og vi skal fejre og fejre og fejre den 80-årige dronning. De kendte tv-hoveder er 120 % ukritisk begejstrede over dronningen og al hendes færd, og det gælder også nyhedsværter som Kaare Quist.
Netop den dag, hvor det i klimaets navn var nødvendigt med lidt kritisk vedholdende journalistik og hvor der er sagligt udgangspunkt for det, går DR i stedet i Kim Jong Un-mode. Og DR gør det på en sådan måde, at man næppe kan forestille sig, at medarbejderne samtidig skulle kunne have eller få en nødvendig kritisk distance til iscenesættelsen og jublen. Spytslikkeri er sådan et kedeligt ord, men DR har gjort sig selv til en del af den overdrevent ukritiske iscenesættelse.
Det er da OK med flag og fællessang for den selvisolerede dronning, fordi hun også gennem årene har sagt ordentlige ting.. Men det her er ikke klædeligt, hverken for DR eller for de storsmilende DR-hoveder eller for monarkiet for den sags skyld. Jeg har ikke set, om det er lige så slemt på TV2. Jeg håber det ikke.

Journalisten Knud Vilby på sin Facebookside

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

26 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62