50: Farvel til – Quill

1. juni 2020

Det var ikke kun The Beatles, der blev opløst for 50 år siden. Også Nice, Bonzo Dog Do-Dah Band, Simon & Garfunkel, The Turtles, Dave Clark 5 med flere gik i opløsning. Nogle for siden at blive gendannet – fx Bonzo Dog Band. Og så gik også Quill i opløsning.

Det amerikanske band Quill, der med brødrene Jon og Dan Cole i spidsen formåede at nå ud over den nationale interesse og få en vis international berømmelse på grund af deres lysende deltagelse på Woodstock-festivalen. Deres optræden der er et af de mange mindeværdige øjeblikke på alle festivalers moder.

Quill formåede ikke at gøre successen på Woodstock til et afsæt for større interesse. Og det skyldtes måske, at bandet slet ikke var interesseret i popularitet og penge og mest var en del af ånden på festivalen. I hvert fald optrådte Quill rundt omkring på festivalen for mange af dem, der gjorde festivalen mulig. Og bandet tog også efterfølgende på en lille turné, der omfattede sindsygehospitaler, fængsler og lignende. Og det var der heller ikke dengang megen prestige eller penge i.

At Quill fik fornøjelse af at spille et fyrre minutter langt sæt lige efter af den famøse regn var holdt op med at sile ned over festivalen, var ikke nok til at sikre bandet et fast plads i alle publikummers erindring. Heller ikke det ene-stående album, der blev udsendt kort tid efter, gjorde nogen forskel. Og derfor var det ikke så underligt, at kort tid efter gik hvert til sit.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

36 har læst indlægget
14,851