50: Layla and other assorted love songs – Derek and the Dominos

16. november 2020

Sammen med en  håndfuld musikalske venner – bl.a. Duane Allman, Bobby Withlock, Jim Gordon og Carl Radle – indspillede Eric Clapton dette dobbeltalbum i tiden efter Cream og Blind Faith. En tid i forvirring, hvor Clapton var plaget af problemer med kærligheden, stofmisbrug og andet. Og pladen fik en kølig modtagelse og blev – i første omgang – hverken hitlistehit eller kommerciel succes. Senere blev den dog taget til nåde og betragtes i dag som et af periodens højdepunkter.

Den 9/11 var det 50 år siden den udkom, og i disse dage genudsendes den i en oppulent 4-LP-stor udgave med masser af ekstramateriale osv. Hvis man ikke har nok i originalens fire sider…

2 kommentarer

  1. Jens kommentarer:

    Har forskellige minder om Layla and —-. Første gang jeg hørte titelnummeret var på Radio Luxemborg, en efterårsferie, langt ude i Smålands skove. Mig og min veninde var meget begejstrede hvergang de spillede Layla på den skrattende transistorradio, de spillede den som regel flere gange hver aften. Efter sommerferien året efter gik en af min venner og jeg hjem til ham efter skole, hvor vi hørte hele albummet igennem på storebroderens store Tandberg anlæg, han arbejdede der. Storebroderen var Jehovas Vidne, så der sad vi med stakke ‘Vagttårnet’ og ‘Vågn Op’ på bordet og Jesus plakater på væggen og lyttede til Clapton og Harrisons ‘All thing must pass’, på fuld tryk. Det var de to album broderen havde vi fandt interessante. Der engang for små halvtreds år siden.

  2. capac kommentarer:

    @Jens: Jeg tror, det er kendetegnende for alle store albums, at man forbinder dem med oplevelser og episoder fra ens liv. Man kan huske den første gang, man hørte pladen. Hvor det var og så videre. De bliver en slags markører for ens livsforløb.

Skriv en kommentar

42 har læst indlægget