Frank Zappa – 80

21. december 2020

Han døde i 1993 og ville være fyldt 80 år i dag. Frank Zappa, der med sine Mothers of Invention skilte sig markant ud fra andre rockbands i sentresserne. Mothers var anti-hippie og anti-en-hel-masse-andet og stod for det avantgardistiske, eksperimenterende, hvor rockens skabloner mødte jazzimprovisation og alskens stilistiske elementer. Debutdobbeltalbummet Freak Out!  udtrykte meget præcist, titulært og indholdsmæssigt, hvor Zappa og hans opfindsomme motherfuckers stod sådan rent musikalsk og kulturelt. Og pladen gjorde et stort indtryk på såvel kritikere som publikum, selv om Zappa selv ikke var helt tilfreds med det endelige resultat. Og siden fortsatte Zappa med at freake out både med Mothers og som solist. En ener i rocken.

Zappa fylder ikke meget på mine pladereoler. Jeg skal helst høre ham i små doser, for han virker stadigvæk voldsomt grænseoverskridende for mine ører med sin respektløse indgriben i musikken.

En kommentar

  1. Helge kommentarer:

    Ja – Zappa i mindre doser. Dog vil jeg sige at jeg fortsat næsten kan de tre første regnet fra Freak Out til We’re Only In It…. udenad….
    Jeg købte i øvrigt Freak Out som enkelt album dengang i 66/67 og har den faktisk stående i nogenlunde spiltilstand endnu. Der manglede selvfølgelig et par numre og andre var forkortede men det gjorde den ikke dårligere….

Skriv en kommentar

51 har læst indlægget