Ulf Lundell – friheden og ensomheden

1. januar 2021

Han nærmer sig 50-året for sin pladedebut. Vargmåne udkom i 1975. Han er blevet kaldt “Sveriges Dylan”, har skrevet en alternativ nationalsang, “Öppna landskap”, og betragtes om værende en af arvtagerne efter de store, svenske troubadourer (Bellman, Taube m.fl.). Han er  en anerkendt forfatter (hans første roman “Jack” solgte 300.000 eksemplarer) og billedkunstner. Vi taler selvfølgelig om Ulf Lundell, der nok er kendt i Danmark, men slet ikke i et omfang, hans talent berettiger til.

Derfor kan man passende henvise til Svensk tvs kanal 1, Svt, der netop har sendt første afsnit af en musikdokumentar (I to dele, har jeg læst mig til) om Lundell under titlen Friheden og ensomheden, hvor Lundell selv og en række venner og kunstnere fortæller om hans liv fra barndommens tid over det skelsættende år 1967, “the summer of love”, og frem til i dag.

Og så rummer udsendelsen en masse små klip fra hans optrædener – fra den første tv-optræden (sammen med Mats Ronander med langt hår og mundharmonika) og videre til store, roste koncerter i hjemlandet. Hvis man ikke er fan i forvejen, så er der en risiko for at man bliver det. Afsnittet kan ses på SVTs hjemmeside (hvis man har adgang til den…).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Niels Christensen kommentarer:

    Man kunne også henvise til en fremragende smuk gammeldags ‘corona’ koncertoptagelse fra SVT. Ulf Lundell på Cirkus her i det nye år. Optagelsen er holdt i en smukke stålblå optagelser vekslende mellem Lundells arrede ansigt og bandet, tilføjet klædelig violin https://www.svtplay.se/video/29438892/ulf-lundell-live-pa-cirkus?info= visa

  2. capac kommentarer:

    @Niels Christensen: Ja, og som du kan se, så har jeg også henvist til den. Fin optagelse.

Skriv en kommentar

73 har læst indlægget
15,059