Det alle taler om: Get Back

26. november 2021

I hvert fald blandt Beatles-fans og -dyrkere, er Peter Jacksons dokumentar Get Back, der i flere timer følger Beatlerne i deres sidste tid, lige nu det varmeste emne.  En slags modstykke til filmen Let it be fra 1970, der viser knap så flatterende sider af de fire musikeres omgang med hinanden. Indtil videre er Get Back kun tilgængelig på Disney-koncernens nye streamingtjeneste, men man må formode, at Jacksons opus før eller siden udkommer på en mere alment tilgængelig form.

4 kommentarer

 1. Frankie kommentarer:

  Og anbefalelsesværdig af mange grunde, også selvom man ikke er Beatles fan……

 2. capac kommentarer:

  Frankie: Det forlyder allerede, at filmen – plus en del ekstramateriale – udsendes på DVD/BR i løbet af 22. Jeg vil se frem til at se den i fred og ro hinsides Disney+.

 3. Frankie kommentarer:

  1 time og 2-3 minutter inde i første afsnit kan man opleve magien. Man oplever simpelhent det øjeblik hvor Paul McCartney som han selv siger hiver en sang op af et sort hul : han sidder og spiller guitar på sin bas. en masse rifs og pludselig har han de første toner til vers og derefter omkvæd af GET BACK.

  Det er ret enestående at opleve

 4. capac kommentarer:

  @Frankie: Jeg glæder mig også til at se filmen, men venter til den kommer på et fast medie. Og ja, McCartney har jo flere gange fortalt om mystikken omkring sangenes opståen – i en drøm fx eller som pludselige indskydelser. Tanker, der får en til at tænke, at det netop er udtryk for, at musikken er en gave, der kommer til komponisten (og lytterne). Jeg har lige læst Chrisotffer Sandfords store jubilæumsbog om The Rolling Stones og heri fortæller han om dengang Keith Richard skabte “)I can’t get no) Satisfaction”. Keith havde lagt sig til at sove, medens de andre vist var oppe at toppes, og så vågner han med sangen i hovedet. Bum. Uden sammenligning i øvrigt.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

52 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62