Rapport fra maskinrummet – fredag

8. august 2008

Indkøbet af en ny (?) computer har ikke gjort livet nemmere eller fået genskabt den gamle situation. Maskinen virker nemlig ikke. Den skulle have været uden styresystem (i følge firmaet egne oplysninger), men var udstyret med Windows Vista Home Edition. Det er i sig selv irriterende nok, når man helst vil installere selv fra starten af. Men Vista-versionen fungerer ikke. Efter opstart “fryser” det – og man kan ikke komme videre. Efter nogle startforsøg smed jeg så håndklædet i ringen og kontaktede firmaet og lavede en aftale om et bytte til en anden, kraftigere og dyrere model… Den anden – og forhåbentlig fungible maskine – skal hentes i morgen formiddag.
Min gamle maskine havde brændt grafikkortet af, og i min naivitet troede jeg så, at udskiftning af grafikkortet til et nyt og tilsvarende ville bringe liv i apparatet. Men ak nej. Noget andet må også være gået i stykker. Men hvad mon? Bundkortet? Forhåbentlig ikke harddiskene! Så er helvedet løs, for der en stor del af mine vigtige data.

For at retablere de gamle data, har jeg fået fat i en af disse hersens kasser, der kan forvandle en intern harddisk til en ekstern. Forhåbentlig kan jeg så, hvis den nye maskine ellers vil køre, få transporteret dataen over. Eller måske kan jeg endda indsætte den gamle (men relativt nye) harddisk i den nye maskine og starte der?! Der er nok at tage fat på i morgen … Jeg krydser fingre efter en ret computerbegrænset uge.

PS. Kors, hvor er Microsoft Windows dog et storeslemt produkt. Som tidligere omtalt kører jeg Windows og Linux – og er så småt ved at lære sidstnævnte produkt at kende, men er endnu ikke så befaren, at jeg helt kan sadle om. Men i denne uge, hvor jeg her været berøvet min stationære computer, har jeg måttet tage til takke med Fruens bærebare Toshiba. Her kunne jeg ikke installere visse plugins i Firefox, før jeg havde installeret Windows servicepakker 1-3. Servicepakker må vist være Bill Gates forsøg på at være morsom. Man installerer dem og hele lortet bliver langsommere og trægere. Dertil kommer det bøvl med Vista-maskinen. Bill! Hasta la vista – NOT.

2 kommentarer

  1. JR kommentarer:

    Har du aldrig overveje Apple???

  2. capac kommentarer:

    @JR: Jo, og jeg har ogsÃ¥ erfaring med Apple. Men jeg synes, at Apples – meget flotte maskiner – er for dyre. Og i øvrigt var det nogle tilfældigheder, der fik mig ind i pc-verdenen…

Skriv en kommentar

207 har læst indlægget