Capacs kalenderlåge nr. 6

6. december 2022

Man har et standpunkt, indtil man tager et nyt, sagde socialdemokraten Jens Otto Krag. Og i går gjorde Venstres leder Elleman Jensen næsten disse ord til sine, da han åbnede op for muligheden af en regeringsdannelse med Venstre og Socialdemokratiet. Oven på en uge, hvor de konservative forlod forhandlingerne på Marienborg, og blå blok var mere eller mindre groggy efter Elleman Jensens farvel til blå blok. Noget tyder så på, at Mette Frederiksens mandel- eller julegave til danskerne er en regering, der har de to gamle partier – Socialdemokratiet og Venstre – som de fundamentale piller. Arbejder-bonde-regering kaldte man sådan noget i halvfjerdserne. I dag er det ikke længere muligt, da bønder er afløst af industriforvaltere af det, der engang var landbrug, og arbejderne for længst har forladt Socialdemokratiet i stort tal for at kaste sig armene på populistiske og fremmedfjendske partier som Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne.

Medens Enhedslisten og Alternativet bruger tiden på at affinde sig med rollen som kritisk opposition, så slås de borgerlige partier indbyrdes om at fordømme den kommende S-V-konstellation. Og spørgsmålet er så, hvor lang tid en sådan mon vil holde? Den gamle S-V-regering fik sølle atten måneder. Vi får se, for i mellemtiden har Socialdemokratiet bevæget sig støt mod højre, især under Thorning Schmidts Blairisktiske regering, der gjorde borgerlige økonomisk politik til deres egen. Og Frederiksen træder tydeligvis i sporet af sin forgænger, og det lover ikke godt for alle på bunden af samfundspyramiden.

Well, det var dagens brokkeri. Og nu over til musikken. Dagens låge gemmer på John Trudell, den indianske musiker m. m., som Bob Dylan fremhæver i sin sangfilosofi: Crazy Horse. 

8 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja det er da sikkert en formidabel jule-rævekage de to får strikket sammen, de to højre partier, men man få som man har stemt, ris til egen røv når man ikke kan se ud over ens egen næse, og tror mere af det samme løser noget som helst, snarere tvært imod.
  Måske skulle man starte et tidsskrift med titlen: Vågn Op hvis det ikke lige var fordi den glimrende titel allerede er i brug.

 2. Gertrud kommentarer:

  Du burde have en like-knap på dine opslag!
  Jeg er eksempelvis enig med mange af dine overvejelser uden dog at skulle skrive om det…

 3. capac kommentarer:

  @Gertrud: Måske tiden er inde til at begynde at skrive om sådant!? Og like-knapper kan de sociale medier beholde – her skriver vi, hvis vi kan lide eller ikke lide noget. Heldigvis er der flest af de første.

 4. capac kommentarer:

  @Hugin: Ja, det er sgu som at få en hadegave til jul. Taberne er som sædvanligt befolkningen.

 5. Hugin kommentarer:

  Capac: Vi er ikke uenige i at det bliver befolkningen der kommer til at betale, og helt sikkert den dårligst stillede del af befolkningen der igen må står for tur, og historien om at de bredeste skuldre betaler mest er lige så god som H.C.Andersens eventyr om Kejserens nye klæder, og det undre mig virkeligt at folk ikke snart har lært lektien og indset at hun i dette tilfælde Frederiksen ( Socialdemokratiet ) ikke har noget tøj på.
  Ingen i vores samfund har været bedre til at røvrende den dårligst stillede del af befolkningen end Socialdemokraterne, det de borgelige partier ikke har formået at gennemføre af nedskæringer, er så senere blevet gennemført af Socialdemokratiet,
  et billede vi med garanti kommer til at se igen, med en regering bestående af Frederiksen og Elleman.
  En regering hen over midten, det er da kun den hjemlige verdenspresse der kan være så dumme at de ikke kan se forskel på højre eller venstre, eller er det måske et bevidst valg for at få befolkningen til blive siddende i sofaen, nej kære venner det er en højre regering, tro mig i får det at mærke.

 6. capac kommentarer:

  @Hugin: Ja, det er så det underlige – at ingen tilsyneladende så meget som trækker på skuldrene over udsigten til en regering-hen-over-midten, bortset selvfølgelig fra EL og Alternativet, der allerede er skubbet ud i kulden. Men pressen? Puha.
  Og så kan jeg slet ikke snuppe Mette-pigens forsøg på at indskrive os alle sammen i hendes version af “Danmark” og hendes forsøg på at gøre os alle sammen til medlemmer af SD og Venstre. Prøv blot at læse hendes Facebookopslag. Det er så forlorent, at det halve kan være nok. Hvis det er Danmark, så er jeg ikke dansker længere.

 7. Hugin kommentarer:

  Capac: Nu må jeg jo tilstå jeg ikke er på diverse sociale medier alene af den grund jeg ikke vil medvirke til at fylde lommerne på diverse suspekte individer over ethere, så som Mark Zuckerberg, Elon Musk og diverse andre foretagender ( Google ) der registrerer og bruger dine data, og som for øvrigt den danske stats ( sikkerhedstjenester ) udleverer til vore såkaldte venner.
  Nogle af de samme data som den Danske stat bruger mod dig hvis du bruger dit dankort, se hvad der sker med de kontanthjælpsmodtagere som har handlet i Tyskland.
  Vi har ikke noget at skjule siger folk, det er muligt men naivitet koster, stasi ville have gnedet sig i hænderne hvis de havde haft samme muligheder for overvågning som den Danske stat har i dag.

 8. capac kommentarer:

  @Hugin: Jeg er sådan set helt enig med dig i dine reservationer over for de sociale medier. Omvendt så har jeg det også sådan, at det er en del af min verden. Jeg lever i et kapitalistisk samfund og en ditto virkelighed, hvor nogle lever af at udbytte andre. Og selv om milliardærerne tjener på de sociale medier og selv om efterretningstjenester af den ene og anden observans tapper alle mine data, så er der også noget andet i dem. Et informationshav, hvor man selv skal finde og filtrere, hvad der er brugbart for en og hvad der ikke er. Og med hensyn til overvågningen, så tænker jeg som Slavoj Zizek: Jeg bliver nok overvåget alligevel og har ikke nogle data, jeg ikke kan stå ved. Og så igen: Når jeg holder fast i min weblog, så er det jo, fordi den adskiller sig på mange måder fra SOME. Heldigvis.

Skriv en kommentar

32 har læst indlægget