Den daglige dosis (1): Milliarder til Ukraine

16. marts 2023

På opfordring fra min flittige kommentator Hugin indfører jeg et nyt indslag med rubrikken “Den daglige dosis”, hvor jeg vil fremføre mine brokkerier over livet i Lidenlund (Danmark), politisk, journalistisk eller på anden måde. Om det bliver hver dag, vil jeg ikke love eller garantere, men tilbagevendende.

Og i dag gælder det gårsdagens Ukraine-fond. På tv tonede statsminister Frederiksen frem og fortalte med vanlig selvsikkerhed, at et stort flertal i folketinget (alle undtaget Enhedslisten og Alternativet) var blevet enige om at oprette en fond på syv milliarder til hjælp i Ukraine. Langt den største del af pengene skal bruges på militært isenkram, en mindre del på humanitær hjælp og den mindste del til de dele af erhvervslivet, der engang vil profitere på at “genopbygge” Ukraine.

Dermed bliver Danmark – bortset fra USA – det vestlige land, der donerer mest pr. indbygger og i forhold til bruttonationalproduktet. Og bliver kun overgået af en håndfuld lande – fx Polen – der ligger tættere på Ukraine.

Gør statsministeren og folketinget regning uden vært, kan man spørge? I Tyskland og USA er støtten til krigen i Ukraine vigende, fordi det nu går op for befolkningerne, at det er dem, der via forringelser i den såkaldte velfærd, kommer til at betale prisen. Og det samme vil man kunne forudse ske i Danmark. I går gjorde udenrigsminister Løkke Rasmussen det klart, at pengene til fonden i år er hentet fra “overskuddet” i de offentlige budgetter, men at der i de kommende år, hvor støtten til Ukraine skal fortsætte, vil blive tale om penge, de skal hentet fra statens budget. Løkke Rasmussen talte om nødvendigheden for “reformer”, og så ved vi jo godt, hvad det drejer sig om. Der skal skæres ned her og der – ældrepleje, sundhedssektor, uddannelsesvæsen osv. – så der kan købes kugler og krudt til de kæmpende i Ukraine. “Velfærden” skal igen stå for skud, og det i en tid, hvor vi dagligt får eksempler på, at velfærden bliver forringet og især kommunerne ikke har penge til hverken det ene eller det andet. Så der er al mulig god grund til at spørge: Hvor længe vil den danske befolkning stå model til denne politik? Hvornår går det op for befolkningen, at der skal fremtvinges fredsforhandlinger mellem parterne, så kamphandlinger kan stilles i bero og en fredelig, politisk løsning findes!? Hvor skulle danskerne være anderledes end utilfredse tyskere og ditto amerikanere?!

7 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Jeg takker for opmærksomheden, og gælder mig over at forslaget kunne bruges, og inden jeg glemmer den daglige dosis fra DR i går.
  Der er et yndigt land, ja ja der stod to kampklare narrehatte, på ja hvor tror i DR, og forsvarede Amerikanernes vådeste drømme, selv om jeg nu syntes det havde været mere passende om de havde forsvaret militærets pengekasse, så millionerne ikke fossede ud i det blå.
  Nå men til sagen, ja de to var i øvrigt vældigt velinformerede om hvad der foregik i Ukraine, vi fik blandt andet at vide at en Amerikansk drone var faldet ned fra internationalt luftrum i området omkring Krim halvøen, og det understregede de udtrykkeligt at det var internationalt luftrum, og at det var to Russiske fly der var skyldige i styrtet.
  U2 ja nu er det ikke lige de to kamphaner DR havde indhyret jeg havde i tankerne, men de altid lovlydige Amerikanere der da aldrig kunne finde på at overflyve Russisk territorium for at udspionere dem, men de fortalte dog at at dronen sagtens kunne, selvfølgelig fra Internationalt luftrum, som igen blev understreget, kunne se hvad Russerne foretog sig i Ukraine, og de oplysninger videregav Amerikanerne så til Ukrainerne, men det betød sandelig ikke at Amerikanerne var involveret i krigen, det blev meget kraftigt understreget.
  I øvrigt kunne de to velinformerede berette, at i Donbas regionen, hver gang der faldt en Ukrainer faldt der 5-6 Russere, gad vide om de to havde været der og talt efter?
  Propagandaen længe leve DR men indslaget skulle måske bruges til at legitimere den krigsliderlige dames forbrug at 7 milliarder af Danskernes Kr. til krudt og kugler.

 2. Hugin kommentarer:

  Capac: Ville det i øvrigt ikke være passende hvis vi indførte en max grænse, for hvad vore (stedfortrædere og det plejer jo ikke at vare længere end til valgkampen er overstået) de såkaldte folkevalgte 179 ud af ca. 6 millioner, kunne bruge af vores penge på krudt og kugler, uden at vi langt størstedelen af befolkningen blev spurgt først.

 3. capac kommentarer:

  @Hugin: Med en næsten100% Euro-US-centrisk presse, der filtrerer og censurerer al russisk information bort, så skal pressen jo fremstå som renlivet propaganda. Og det betyder desværre, at pressen glemmer sine egne idealer, som fx at den til enhver tid skal være magthavernes ihærdigste kritiker, at den altid skal se tingene fra mindst to sider, at den skal verificere og underbygge oplysninger, påstande osv., og at pressen et eller andet sted bør være almindelige borgeres garant for, at politikere og andre magthavere ikke bare får lov til at bryde love og forfølge deres egne skjulte agendaer. Og hvordan skal såkaldt almindelige danskere nogensinde få lov til at tvivle på, hvad der sker, når de aldrig møder andre synspunkter og holdninger end den officielle “politisk korrekte”!? Det kan vel ikke undre nogen, at politikere har den laveste troværdighed – sammen med journalister – i befolkningen på den baggrund!?

 4. Hugin kommentarer:

  Capac: En lille historie fra virkelighedens Danmark, om midlertidig adresseændring: Der var engang en mand der så forfærdelig gerne ville have videresendt sin post til en campingplads i den nordlige del af Magrethes Konge/Dronningerige, og som derfor forsøgte at henvende sig til hele landets elskede postbesørgere, men skuffelsen var så stor så stor da sandheden dæmrede for manden, det kunne overhovedet ikke lade sig gøre at komme i kontakt med væsenet, og i sin fortvivlelse rev han sig i håret, nu skal jeg kører 400 km for at se efter min post det var søreme ikke særligt miljøvenligt, hvad tænker de på i det væsen, fy fy skamme det kan man da ikke mene, i vores lille miljøbevidste land, vi er jo verdensmestre i den slags, når vi selv skal sige det.

  Nå tænkte manden så, hvad gør vi nu lille du, jo han prøvede at kontakte Ældre Sagen, der er sikkert flere en mig, ældre som midlertidigt om sommeren bor i deres sommerhuse, og derfor har brug for at få videresendt deres post, men byråkratiet i den organisation er tilsyneladende så stort at man ikke telefonisk kan fortælle om sagen, og få dem til at gå videre med det til de rette, så det måtte opgives.

  Mon så ikke DR de fornuftige menneske ville syntes det var en sag der var værd at undersøge, men nej det var tilsyneladende ikke Amerikansk eller krigerisk nok til at det kunne interessere.

  Nå hvad nu han prøvede borgerservice de måtte da kunne hjælpe, prøv at smag på ordet borgerservice, ja det tænkte jeg nok, efter at have kontaktet dem 3 gange telefonisk, og i øvrigt talt med flinke mennesker, som forsikrede ham om at de kun havde med permanente flytninger at gøre så de desværre ikke kunne hjælpe ham, så var han lige vidt.
  Men så var det at væsenet (Postnord) ved et tilfælde kom ham til undsætning (troede han) med denne skrivelse: Postnors.dk

  Hjem
  ApprovedKundeservice Privat
  3. ApprovedMidlertidig adresseændring
  Midlertidig adresseændring
  Det er ikke længere muligt at flytte adresse midlertidigt, f.eks. til sommerhuset.
  Vi du gerne modtage post i dit sommerhus, skal du bede afsender om at sende direkte til sommerhusadresse.
  Relaterede Artikler
  Adresseændring / flytning – Genhusning
  Adresseændring / Flytning – Dødsbo
  Adresseændring / Flytning – Værnepligt, hospital eller fængsel.
  Ændre adresse / Jeg skal flytte
  Adressebeskyttelse

  Ha ha tænkte manden hoppede ind i sin bil med papiret i hånden, ind til de venlige mennesker i borgerservice for at fortælle dem, at hvis de skrev til ham, ville han lige oplyse dem (som Postnord sagde han skulle) om den midlertidige adresse, så brevet ikke ville ligge i længere tid uden eventuelt at blive besvaret.
  Men nej nej han skulle udfylde et skema med: flytteanmeldelse til folkeregistret og en underskrift fra campingpladsen til at bekræfte han boede der, og en ny skylle udfyldes nar han vendte tilbage til sin gamle adresse.
  Vær glad for du bor i Danmark her følger staten dig i hoved og røv.

 5. capac kommentarer:

  @Hugin: Det minder mig om dengang for mange år siden, hvor jeg betalte børnepenge til min søn. Hver måned kom der et brev (!) fra kommunen med opgørelse over det fastlagte beløb, jeg skulle betale. Og kort tid efter kom der så en opkrævning med samme oplysninger og et girokort. Jeg syntes dengang (og nu), at det var et stort spild af “ressourcer” (= penge, arbejdstid osv.), at sende de samme oplysninger to gange, hvorfor jeg tog telefonen (dengang fastlinje…) og ringe til kommunen og fortalte dem, at her var arbejdstid og penge at spare. Men,men, så let spiller klaveret ikke i kommunen, for de havde deres fastlagte procedurer og arbejdsgange, som man ikke bare sådan lige kunne lave om. Så jeg måtte – frem til knægtens 18 års fødselsdag – fortsat modtage dobbeltskrivelser hver måned, så jeg kunne betale mine penge. Og jeg måtte indse, at min barndoms lærdom om, at kommunen (der jo betyder: det fælles) er til for dig, ikke helt holder vand, når det drejer sig om bureaukrati, teknokrati og mere eller mindre gennemsigtige politiske dagsordner. Og sådan blev vi alle lidt klogere og lidt mere frustrerede.

 6. Hugin kommentarer:

  Capac: Snip Snap Snude så var den historie ude troede han, men ved nærmere eftertanke ( kan også anbefales politikere, ansatte der iblandt (djøf’ere) inden for stat og kommuner) så skal Udbetaling Danmark også involveres, hvis han ændre sin folkeregister adresse og er pensionist, fordi boligens størrelse og huslejen indgår i udregningen af størrelsen af hans pension.
  Kan man bo to steder, hvis man betaler husleje to steder, bor man så to steder, alt dette og meget meget mere i eventyret om Postnord der ikke længere vil omdirigerer din post.

 7. capac kommentarer:

  @Hugin: Næh, det offentlige ligner mere og mere noget fra Franz Kafkas historier. Man står som en lille person over for et stort uigennemskueligt apparat, der virker og agerer på måder, der overgår selv ens mest betændte fantasi. Absurditet er nok et ringe ord i den sammenhæng, og man bliver ør i hovedet ved at prøve at finde en mening med galskaben som oftest.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

37 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62