Medens israelerne – godt beskyttet af storebroder USA – fortsætter deres fremfærd over for palæstinenserne, syrerne, libaneserne og hvem der ellers måtte genere den israelske regerings opfattelse af, hvad der er staten Israels sikkerhed, så går det tydeligvis mindre godt for Ukraine i konflikten med Rusland. Selv om informationsstrømmen fra krigszonen som sædvanlig ofte er udokumenteret og tvivlsom i pressen, så er der dog tegn i sol og vind på, at Ukraine har det svært på slagsmarken. Og lige netop i den situation kan man læse om en såkaldt ‘fremtrædende miiitæranalytiker’, der plæderer for, at den ukrainske hær skal have lov til at bruge personelminer og klyngebomber. Fordi det kan give hæren en lille fortrin i krigsførelsen. Problemet er blot at den slags våben er udelukket i de regler for acceptabel krigsførelse, som det internationale samfund har indført med konventioner i 1899, 1907 og 1949. Med andre ord forbudt i forhold til det, man kan kalde krigens etik.
Jeg tror, at det siger meget om den situation, vi befinder os i lige nu, at den såkaldte ‘militæranalytiker’ kan foreslå, at vi glemmer krigens etik for at få et lille fordel i krigsførelsen. I bedste fald kan denne ‘analyse’, hvis den da overhovedet fortjener det navn, er udtryk for en restringeret militærpraktisk tankegang, der er helt renset for enhver etisk eller humanistisk overvejelser. Det er den rene krigspragmatik, der gives udtryk for: Hvad slår ihjel, og hvad gør ikke. Det er alarmerende og stærkt bekymrende, at en sådan militærperson på den måde forsøger at sætte parantes om et regelsæt, der er blevet lavet på grundlag af verdens mest grufulde krige og dermed er udtryk for et minimum af humanistisk og international eftertanke og fornuft. Og det er svært ikke at se det som udtryk for den historiesløshed og manglende almendannelse, der præger vesterlændinge i disse år.
@Capac: jeg har nu min tvivl på Danskernes klogskab når vi ser på sammensætningen af partier i folketinget, og selv om regeringspartierne ser ud til at miste tilhængere/tilslutning , så er jeg bange for man rykker yderligere til højre.
Se blot på Lars Boje Mathiesen nye parti.
@Hugin: Ja, jeg lader nok bare tvivlen komme ‘det tavse flertal’ til gode. Skolelærerens parti er en karikatur af et borgerlig parti.
@capac: Ja størstedelen af den Danske presse er så enøjet så man tror det er løgn, og lyt så også til fru Frederiksen og hindes medsammensvornes udtalelser, de har da lært Amerikansk det kan man da høre.
Om man bryder loven har tilsyneladende ikke den store betydning i den sammenhæng se blot på hvad Israel foretager sig i Gaza, og lyt så til pressen og fru Frederiksen så skulle man jo tro de var mundlamme.
At man vil bryde reglerne i Ukraine kan ikke overraske, Amerika vil jo ikke følge reglerne når det blandt andet kommer til den internationale domstol.
Hvad drejer konflikterne sig om?
Hvem har tabt indflydelse efter den såkaldte kolde krig, er det Rusland eller USA?, ja du har ret det er Rusland.
Hvem presser Russerne yderlig i Ukraine nu, det gør USA og Vesten og også med fingrene i Syrien hvor Israel også er indblandet.
Reglerne min bare.
@Hugins: Ja, det internationale samfund med FN i spidsen er en stor taber i disse år. USA har aldrig været varm på FN og viser det med al ønskelig tydelighed nu. Frederiksen og Co. agerer som kejseren i H. C. Andersens eventyr; man følger storebroder Amerika loyalt i udenrigspolitikken, lader bureaukratiske beslutninger gøre det ud for indenrigspolitik og forstår ikke, at man rasler ned i vælgertilslutning. Det er et sørgeligt billede, vi er tilskuere til. Pressen er reduceret til medløbere og for at gøre alt ting værre, så skal vi måske til valg i starten af næste år – måske skal vi satse på det nye personparti Borgernes Parti- Lars Boje Mathiesen, uden politisk program og med en falleret, opportunistisk skolelærer i spidsen!? Ha, ha, ha….
@Capac: Konflikten drejer sig om ideologier, USA har jo undt i røven fordi kapitalismen er blevet udfordret i første omgang af Rusland da de overgik til ”kommunismen” og tydeligst efter anden verdenskrig hvor store dele af Europa kom under Russernes indflydelse.
Det gamle Østeuropa Estland, Letland Litauen, Polen, Tjekkoslovakiet, Ungarn, Jugoslavien, Rumænien, Bulgarien og hvor befinder disse lande sig i dag, under vestlig indflydelse og så påstår man gud hjælpende mig at det er Russerne der er de aggressive når USA og Vesten nu også rykker ind i Ukraine.
USA og Vesten ( alle Elon Muskerne ) vil have lov til at udnytte verden som det passer dem, at det så er vejen til verdens undergang med klimaændringer, betyder tilsyneladende intet, så længe man kan rage til sig.
Der skulle indføres tidsbegrænsninger af hvor længe man kan sidde i folketinget, det skal ikke være en karriere mulighed, og en mulighed for indflydelse i længere perioder.
@Hugin: Ja, det er nærliggende at se konflikten i Ukraine/Rusland som ideologisk. Det samme gælder for såvidt også den i Gaza og omegn. Pressen kan svinge sig op til at tale om en kamp om globalt lederskab. At USA krampagtigt forsøger at fastholde rollen som verdens politimand, selv om det er årtier siden, politimanden mistede sin stjerne på brystet. Ingen tvivl om, at Rusland under Putin ønsker sin plads på den globale scene og spiller på Sovjets gamle rolle. Medens Israel (sammen med brodermand USA) står over for en islamisk verden, der i mange, mange år har været genstand for vestlig undertrykkelse og krigsførelse og sidst af alt ønsker sig såkaldt vestlige “værdier” som “demokrati” og “menneskerettigheder”. Udfordringen for vesten og storebroder USA er at forstå og indrette sig derefter, at kapitalismen – som Jomfru Ane sang – er på røven og denne gang på en måde, hvor gamle kneb ikke længere virker. Klimakrisen vokser dag for dag og den økonomiske kamp om verdens goder lige så og meget tyder på, at en kamp for kapitalismens fremtid er en tabersag. Desværre er erkendelsen af situationen ikke trængt ind i bærret på verdens magtelite, fx folketinget herhjemme, og derfor forværrer de såkaldt folkevalgte bare smerten og pinen, der trækkes unødvendigt ud. Og ja, det vil kræve en radikal reformering af den repræsentative parlamentarisme, hvis der skulle ske noget andet. Og den har lange udsigter, desværre.
@Capac: Ja desværre ser det mørkt ud, også når vi skal høre på fru Frederiksen med sine udtalelser til Berlingske, Jyllands-Posten, Politiken, Kristeligt Dagblad og Weekendavisen alle højredrejede aviser som så bliver gentaget blandt andet i DR.
Nu skal vi så også høre på forsvarets efterretningstjeneste udtale sig om det samme, ja propagandaen er sgu massiv, og ingen stiller kritiske spørgsmål til deres udtalelser, det bliver bare viderebragt uden der bliver stillet spørgsmål.
2Hugin: Det er nok det mest nedslående: At ingen betivler krigsmageriet, men bare kolporterer det videre til en undrende befolkning, der er holdt helt op
med at støtte Frederiksens regering. MÅske er danskerne slet ikke så dumme, som man vil gøre dem til….