1968: Steppenwolf

10. november 2008


Hele to vellykkede albums nåede Steppenwolf at lave i 1968. Det eponyme debutalbum og toeren, der bare hed Second. Hvis titlerne ikke var noget særligt, så var pladerne, der rummer de største hits og bedste sange fra gruppens karriere: Born To Be Wild, The Pusher, Magic Carpet Ride m.fl. De to plader etablerede med et slag Steppenwolf som et af de førende hardrock-bands, og successen varede frem til 1974, hvor uoverensstemmelser mellem den markante forsanger John Kay og de andre fik gruppen til at gå i opløsning. Bandet er blevet gendannet, men det er kun Kay, der er med fra den oprindelige opsætning.

Born to be wild – Steppenwolf

2 kommentarer

  1. Erik kommentarer:

    En kommentar fra en gammel Steppenwolf fan: “Rock Me” var ikke pÃ¥ en af de to første plader, men pÃ¥ At Your Birthday Party, som var bandets tredje eller fjerde album (jeg kan ikke huske om live albummet Early Steppenwolf kom før eller efter At Your Birthday Party).

  2. capac kommentarer:

    @Erik: Du har selvfølgelig ret. Rock Me kom først på de tredje udspil. Jeg korrigerer. Godt, man har nogle årvågne læsere. Early Steppenwolf blev, så vidt jeg husker, indspillet allerede i 1967 (som The Sparrow), men udgivet i 1969, samme år som treeren.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

367 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62