Fra glemmebogen: Kathy Smith – folkesanger

21. juli 2011

Kathy Smith optrådte på Isle of Wight Festivalen i 1970 og gjorde indtryk på publikum med sin enkle fremtoning – en akustisk guitar og en ærlig stemme – selv om man havde stavet hendes fornavn forkert. Med C.

Hun er ikke identisk med den Cathy Smith, der gav John Belushi den overdosis, han døde af flere år senere…

Siden hørte man ikke meget til Kathy med K. Og det er svært at finde ret mange oplysninger om hende. I 2007 blev hendes første album fra 1970 genudgivet på CD. Some Songs I’ve Saved er den uprætentiøse titel. Den blev dengang omkring 1970  indspillet på det lille plademærke Stormy Forrest, som ejedes af Richie Havens. Her blev Smiths seneste album – “2” – også udgivet. Det er endnu ikke genudgivet.
Den første plade var præget af Richie Havens’ smag for musik. En blanding af folk, psychedelia, jazz m.m. Og Smith fik hjælp af kendte folk som Colin Walcott, Tony Levin, Jan Hammer, Artie Traum, Jeremy Steig og Jim Fielder (Blood, Sweat and Tears).
Kathy Smith var en af de mange, der optrådte på Californiens Folkscene i tresserne. På de samme små spillesteder og kaffehuse, som også husede Tim Buckley, Jackson Browne og mange andre, som siden blev berømte. The Paradox og The Troubadour var blandt de steder, hun optrådte. Og det vides, at hun kom tæt på folk som Jackson Browne, Pamela Polland og Penny Nicols, der alle satte deres fingeraftryk på Smiths første plade.
Sammen med Penny Nichols dannede hun også duoen Greasy Mountain Butterballs, der bl.a. turnerede i det krigshærgede Vietnam.

Som man kan se og høre nedenfor, så er YouTube igen leveringsdygtig i lydglimt fra glemmebogen. Her er nogle eksempler fra Kathy Smiths andet album, hvor folk møder psychedelia m.m. Hendes stemme kan til tider minde om Judy Collins’ og Joan Baez’ – den er dog mere ordinær og uden det personlige ekstra, der retfærdiggør, at Collins og Baez blev husket, da Smith gik i glemmebogen. Det sidste er dog ikke helt retfærdigt, synes jeg. Hun er en af de mange stemmer fra dengang, som fortjener at blive støvet af og lyttet til igen..

It’s taking so long

Seven Virgins

Willie

Rock’n Roll Star

Fly off with the wind (og der er flere smagsprøver i bjælken til højre)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

168 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62