Yellow Submarine – genudgives

21. marts 2012

I den mere spøjse del af Beatles’ historik finder man den animerede film Yellow Submarine fra 1968. De fire Beatles-medlemmer ses kun til allersidst i den kulørte film, der ellers består af en fantasifuld historie, der er bygget op omkring en række sange fra Beatles-kataloget. John, Paul, George & Ringo var vist nok positivt stemt over for filmens tilblivelse efter at have set smagsprøver på animationskunsten, men uvæsentligt var det heller ikke, at de i realiseringen så en mulighed for at slippe fri fra den filmkontrakt, de havde indgået med United Artist. De skyldte endnu en film efter Help!, som de ikke selv havde været så begejstrede for.

Erfaringerne med tv-filmen Magical Mystery Tour gjorde dem heller ikke opsatte på at fortsætte i det spor. Men Yellow Submarine blev til noget – og blev også en pæn succes hos både kritikere og publikum. Til gengæld lod filmselskabet sig ikke spise af med den, og drengene måtte lave den på mange måder smertelige Let it Be.

Det var i øvrigt ikke første gang Beatles blev genstand for animation. I årene 1965-1967 lavede ABC Television en tv-serie af ialt 39 halvtimesudsendelser. Beatles med moopheads og de kendte grå uniformer fra de tidlige år var hovedrolleindehaverne i en række frit opfundne historier, der blev ledsaget af Beatles’ sange. Selv havde gruppen ikke noget at gøre med serien. Serien blev senere genudsendt af MTV.

Nu får vi så Yellow Submarine i nye digitale klæder. Jeg glæder mig mere til, at Let It Be får en renæssance…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

216 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62