City Sound – den analoge lyd af en tid og nogle studier fra gamle dage…

4. august 2013
Hvad har Neil Youngs After the Gold Rush, Dr. Johns Gumbo, Elton Johns Caribou, Bachman Turner Overdrives Not Fragile, Fleetwood Macs Fleetwood Mac, Grateful Deads Terapin Station og Nirvanas Nevermind til fælles? Jo, de er – sammen med en række andre markante album – blevet indspillet i de nu hedengangne Sound City studier i Los Angeles, Californien.
Sound City studierne var et fremragende eksempel på, hvor stor en betydning den studieteknologiske udvikling havde på rockens lyd – dens sound. Og denne kendsgerning er selve ideen bag den film, som det tidligere Nirvana- og Foo Fighters-medlem Dave Grohl har lavet om de navnkundige studier. En film, der med interviews og samtaler med mange af de kunstnere, der indspillede i studierne, leverer en slags kærlighedserklæring til en kontekst, der havde stor betydning for de mange pladers unikke lyd.
I forlængelse af filmen gjorde Grohl så det, at han købte studiernes hjerte, den gamle Neve 8028 mikserpult – som han installerede i sit hjemmestudie. Og her inviterede han en række af de gamle City Sound-brugere ind og indspillede et album, der lyder som dengang far var dreng og legede i City Sound. Og det er der kommet et lydspor ud af, der lyder så analogt som i gamle dage. Lyt med her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

150 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62